Vacante

#turism #destinatii exotice #destinatii vacanta #vacante exotice

Vacante exotice pentru 2012

O excursie pe ocean pentru a te intalni cu balenele in mediul lor natural, un copac gigant de 900 de ani, o statiune unde poti sta la soare, la alegere, pe plaja cu nisip alb sau nisip negru, iata cateva dintre lucrurile pe care le ofera cele mai frumoase destinatii exotice pentru 2012. Publicatia Travel&Leisure a realizat un top al destinatiilor fierbinti ale acestui an, perfecte pentru vacante exotice.

Vacante exotice in Sri Lanka

Sri Lanka este una dintre destinatiile ideale pentru vacante exotice in 2012. Cei care aleg aceasta destinatie au ocazia sa petreaca cateva zile in Oceanul Indian. Resorturile de aici dispun de gradini tropicale si plaje cu nisip fin. Pe langa plaja, se pot face numeroase excursii, de la cele pe plantatiile de ceai la excursiile pe ocean, pentru a vedea balenele. Una dintre principalele atractii turistice din Sri Lanka o reprezinta Sigiriya, un sit arheologic aflat pe o stanca impozanta.

Vacante exotice in Sfantul Vicentiu si Grenadine

Sfantul Vicentiu si Grenadine constituie alegerea perfecta pentru cei care vor sa viziteze o tara noua, inedita, in 2012. Aflata in lantul Antilelor Mici, Sfantul Vicentiu si Grenadine este o tara insulara mica, cunoscuta ca un paradis tropical.

Cei pasionati de filmul "Piratii din Caraibe" pot vizita aceasta destinatie, care a fost folosita la filmari. Lantul de insule ofera turistilor posibilitatea de a vizita mai multe locuri exotice si de a incerca tot ceea ce acestea ofera, dela plajele cu nisip alb sau nisip negru la sporturile de apa.

Vacante exotice in Abu Dhabi

Abu Dhabi constituie o alternativa la celebrul Dubai unde toata lumea merge, in general, pentru shopping si afaceri. Capitala Emiratelor Arabe este un oras impresionant, cu o arhitectura moderna, cu parcuri si gradini luxuriante.

Cei care vor sa faca plaja pe o insula artificiala, sa aiba aproape facilitatile unui oras modern si sa poata sa evadeze oricand in desert gasesc in Abu Dhabi destinatia perfecta pentru o vacanta exotica.

Vacante exotice in Xishuangbanna, China

Cei interesati de vacante exotice in destinatii mai putin frecventate de turisti au ocazia sa descopere Xishuangbanna. Xishuangbanna este o prefectura din Provincia Yunnan, in China. Capitala se afla in Jinghong, cel mai mare oras din regiune. Turistii care ajung in aceste locuri mai putin umblate descopera o regiune plina cu traditii si peisaje deluroase pline de farmec.

Cel mai important eveniment al anului il reprezinta Water-sprinkling Festival, un festival cu durata de 3 zile. In regiune se afla singura padure tropicala din China declarata rezervatie naturala. Una dintre frumusetile naturale din Xishuangbanna o reprezinta banyanul de 900 de ani. Acesta se afla in Daluo Town, are peste 30 de radacini, o inaltime de 70 de metri si o suprafata de 120 metri patrati.

Vacante exotice in Panama

Cei care ajung in America Centrala trebuie sa-si faca timp pentru a descoperi una dintre cele mai interesante destinatii exotice: Panama. In Panama City se afla Orasul Vechi, cu o Catedrala Metropolitana impresionanta. Panama are mai multe obiective turistice declarate patrimoniu mondial UNESCO, cum sunt parcurile Darien si La Amistad sau fortificatia San Lorenzo.

Satul Pedasi este celebru gratie vedetelor care vin sa-si petreaca vacanta aici. Statiunile de pe coasta, gradinile tropicale, arhitectura conacelor sunt cateva dintre atractii.

Foto: momtastic.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea