Vacante

#carnavalul din venetia #edinburgh military tattoo #edinburgh #concerte #viena #balul johann strauss

Vacante cu masti, valsuri si tobe pentru 2009

Daca te gandesti sa planifici o escapada romantica de Ziua Indragostitilor sau vrei sa mergi la un concert in strainatate, gasesti oferte de vacante tematice la agentiile de turism, dedicate evenimentelor din 2009.

Fie ca participi la un festival, fie ca esti in cautarea celei mai bune oferte pentru Paste, ai posibilitatea sa rezervi din timp un loc si sa beneficiezi astfel de preturi mai avantajoase.

Ziua Indragostitilor in ritmuri de vals

Imediat dupa revelion, urmatoarea ocazie de a avea parte de o (mini)vacanta este de obicei de Ziua Indragostitilor. Principalele variante pentru o vacanta romantica sunt metropolele europene.
O astfel de propunere este un weekend romantic care include o invitatie la .  Acesta are loc pe 14 februarie 2009 in Kursalon, una dintre cele mai faimoase sali de bal ale Vienei si una dintre cladirile exclusiviste ale metropolei.

Balul Johann StraussConstruit intre 1865 si 1867 in stilul Renasterii Italiene, Kursalon este locul in care fratii Strauss au sustinut primele lor concerte si unde se organizeaza baluri de aproape 150 de ani. Piesele lui Strauss alterneaza cu muzica moderna, iar un moment special este dedicat cadrilului indragostitilor. De asemenea, se organizeaza workshopuri cu instructori de dans profesionist.

Daca alegi o minivacanta de Sf Valentin in Viena, primesti un bilet categoria A la acest bal si o rezervare de masa in sala principala. Pe langa ele, pachetul include zborul cu avionul, transferul la hotel, 3 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 5 stele si un insotitor de grup. O astfel de vacanta costa 799 euro de persoana, conform agentiei Interra. In pret este inclus si un tur in Viena,  cu autocar si ghid, pentru a vizita cele mai importante obiective turistice.



Vacante la concertele din 2009

Eric Clapton chitaraPentru concertele care vor avea loc in 2009 exista pachete speciale, care includ transportul, cazarea si biletul la eveniment. Iata cateva exemple, cu artistii, data si locatiile respective:

Simply Red – Manchester, 5 aprilie 2009
AC/DC – Budapesta, 23 martie 2009 ; Milano, 21 martie 2009
Tina Turner  - Dublin, 11 si 12 aprilie 2009
Oasis - Viena, 26 februarie 2009
Eric Clapton – Londra, 25 mai 2009.

Printre cele mai scumpe concerte il gasim pe cel al Tinei Turner, in jur de 750 euro de persoana. In functie de tipul de pachet ales, pretul poate urca la 850 euro, iar acesta asigura transportul cu avionul, biletul la concert si cazarea cu mic dejun.

La polul opus sunt pachetele de concertele cu preturi sub 200 euro:
- vacanta la Viena, cu bilet la concertul Oasis, 199 euro de persoana, fara transport ( Bliss Travel ) si
- vacanta in Budapesta, cu bilet la concertul AC/DC, 185 euro de persoana, fara transport ( ).

In general, astfel de pachete propun 2 – 4 nopti de cazare in hoteluri de 3 sau 4 stele, cu mic dejun. Transportul se face cu avionul sau autocarul, in cazul ofertelor care au inclus in pret acest serviciu.

La Festival, la carnaval in 2009

O alta oferta tematica se refera la festivalurile care au loc in strainatate anul viitor. Unul dintre ele este Edinburgh Military Tattoo , un eveniment care se tine pe esplanada Castelului Edinburgh, din Scotia.

Edinburgh Military TattooEdinburgh Military Tattoo. reprezinta unul dintre cele mai mari parade militare din lume. Aduna artisti din toata lumea care fac demonstratii de dexteritate, sincronizare si talent muzical, intr-un spectacol care se tine anual, din 1949. De-a lungul timpului, editiile festivalului au adus in fata sutelor de mii de spectatori interpreti din peste 40 de tari, din Canada pana in Nepal si din Statele Unite pana in Fiji. Parada prezinta spectacole de dans, muzica, fanfara militara si focuri de artificii, intr-o atmosfera incendiara, care face din festival o atractie turistica majora a orasului Edinburgh.

Cea de-a 60-cea editie a Edinburgh Military Tattoo va avea loc intre 7 si 29 august 2009 . Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial.

O minivacanta de 4 zile, cu bilet la festival, costa 495 euro de persoana, conform ofertei agentiei Infinity Travel . Un astfel de pachet iti da posibilitatea sa participi la eveniment si sa profiti de timpul liber pentru a vizita acest oras vechi. De la Palatul Holyroodhouse, resedinta Reginei Scotiei pana la Capela Rosslyn din secolul al XV-lea, orasul este extrem de ofertant pentru turistul amator de atractii istorice si nu numai. 

Daca esti un cunoscator al traditiei whisky-ului, pentru 35 de lire gasesti oferte cu degustare si prezentare a modului de preparare a acestei bauturi, la Scotch Malt Whisky Society. O seara cu cina, muzica si dansuri scotiene ajunge la 45 lire.  Mai multe informatii despre oras gasesti in articolul Calatorie in vechiul Edinburgh.

Carnaval Venetia cupluCarnavalul de la Venetia. Pe vremuri, mastile purtate in timpul carnavalului stergeau orice diferenta dintre aristocratie si oamenii de rand. Locuitorii Venetiei profitau de anonimatul ofertit de costum pentru a renunta la inhibitii si a-si satisface dorintele si fanteziile. Astazi, atrage an de an milioane de turisti, veniti sa petreaca cateva zile la mijlocul iernii si sa se bucure de un eveniment care nu poate fi repetat fidel nicaieri in alta parte.  “In final, toate institutiile culturale venetiene majore au colaborat pentru a asigura aspectul cultural pentru ”, a declarat primarul orasului, Massimo Cacciari, la o conferinta de presa, conform site-ului oficial al Venetiei. In 2009, Carnavalul de la Venetia se va desfasura intre 13 si 24 februarie.

Daca ajungi aici in perioada Carnavalului si a sarbatorii Sfantul Valentin, poti combina cele doua teme la Serenissima Grand Ball. Este un eveniment din programul carnavalului, care propune o Galla Dinner cu muzica clasica si moderna, un cocktail si un spectacol. Acesta din urma rezerva perechilor de indragostiti arii de duete celebre din opere precum Traviata, Barbierul din Sevilla sau Boema. Accesul este permis persoanelor care vin costumate si mascate, dispuse sa plateasca 270 euro pentru o noapte romantica si eleganta.

O vacanta de o saptamana la Venetia, in perioada carnavalului, costa 349 euro de persoana, conform ofertei Interra. Oferta include cazarea cu mic dejun in hoteluri de 3 si 4 stele, transportul cu autocarul local si international, transferul si turul de oras in Viena.

Informatii despre festivitatile de anul trecut gasesti in articolul Carnavalul de la Venetia vine in ianuarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea