Vacante

#vacanta #malta #destinatii de vacanta #valletta

Vacanta pe cont propriu. Valletta, o destinatie mai ieftina decat Tenerife, dar la fel de frumoasa

Valletta - capitala Maltei este comparabila cu Tenerife la frumusetea peisajelor, dar nu si la costuri, fiind o alegere inspirata pentru turistii cu bugete pregatite pentru vacante in Grecia, Turcia sau Bulgaria.


O saptamana de vacanta in capitala Maltei te va costa 700-900 de euro/persoana, in aceasta suma fiind inclusa cazarea la un hotel de patru stele si transportul cu avionul.

Malta are cea mai mare densitate de monumente istorice din lume, iar capitala Valletta nu face exceptie. Situat in peninsula, orasul Valletta este inconjurat din trei parti de mare (inclusiv faimosul Grand Harbour), dar si de fortificatii din secolul al XVI-lea. Renovat de mai multe ori de autoritati, orasul si-a pastrat aspectul pe care il avea pe timpul cavalerilor care au pus bazele localitatii, in 1565.


Cum ajungi in Valletta

Ca sa ajungi in capitala Maltei, ai de ales intre zborul cu avionul si o calatorie destul de lunga cu masina personala. Distanta dintre Bucuresti si Valletta este destul de mare si depaseste 1.000 de kilometri, in ambele cazuri. Concret, cu avionul vei parcurge 1.365 de kilometri, in timp ce autoturismul personal vei merge mai mult de 2.000 de kilometri.

Daca vrei sa iti cumperi bilet de avion este bine sa stii ca Aeroportul International Malta, singurul din tara, este situat la circa cinci km sud-vest de capitala Valletta. Acesta opereaza atat curse de linie cat si low-cost. De la aeroport se poate ajunge in centrul orasului cu autobuzul sau taxiul. De asemenea, se poate ajunge in Malta cu feribotul, din porturile siciliene Catania si Pozzallo.

Daca vrei sa calatoresti cu masina personala, ar trebui sa stii ca distanta rutiera dintre Bucuresti si Valletta este de 2.791 de kilometri. Pentru a ajunge in capitala Maltei, poti urma ruta Bucuresti - Pitesti - Vidin - Lipovac - Sl. Brod - Okucani - Zagreb - Ljubljana - Postojna - Padua - Ferrara - V. di Chiana - Orvieto - Frosinone - Cassino - Battipaglia - Lagonegro - Villa S.G. - Messina - Catania - Valletta, recomanda infotour.ro.


Autobuz din Valletta

Pentru ca a fost o colonie britanica, in orasele malteze se circula si acum pe partea stanga, iar masinile au volanul pe partea dreapta. Daca iti propui sa inchiriezi o masina cu volan pe stanga va fi dificil sa te adaptezi, mai ales ca soferii maltezi sunt recunoscuti pentru stilul de condus haotic, pe strazile inguste si cu multe curbe. Asadar, cel mai bine ar fi sa alegi autobuzul, ca sa te deplasezi in oras, pe distanta dintre principalele obiective turistice.

Autobuzul este accesibil chiar din aeroport, iar un abonament valabil pentru sapte zile te va costa 14 euro. Un aspect interesant este ca pe tot cuprinsul Maltei, inclusiv in capitala, inca mai circula autobuze foarte vechi, dar functionale, cu un design amuzant, ce aminteste de autobuzele double dekker, din Londra.

Pentru o excursie cu vaporasul vei plati intre 10 si 60 de euro, iar daca vrei sa te relaxezi pe plaja si sa inchiriezi o umbrela si doua sezlonguri, vei da aproximativ 15 euro pe zi.


Ofete de preturi pentru biletele de avion

Durata medie de zbor de la Bucuresti la Valletta este de zece ore, pentru ca nu exista niciun zbor direct operat de catre companiile aeriene pe ruta Bucuresti-Valleta. In schimb, poti alege intre mai multe zboruri cu escala.

In general, oprirea se face intr-un oras din Germania, precum Frankfurt, Dusseldorf sau Munchen, dar sunt si escale in Roma. Aeroportul International din Luqa, in Malta, este situat la 5 km sud-est de Valletta si este singurul din Malta care deserveste intregul arhipelag.


Pretul biletului este:

de la 200 de euro /persoana in iunie, un singur zbor
de la 199 de euro /persoana in iulie, un singur zbor
de la 200 de euro /persoana in august, bilet dus-intors
de la 200 de euro/ persoana in septembrie, bilet dus-intors

Din Bucuresti, catre aeroportul international Luqa zboara Vueling Airlines, Air Malta, Alitalia si Czech Airlines. De asemenea, exista si zboruri operate de Tarom, Lufthansa si Carpatair, aceste trei din urma companii operand zboruri si din Timisoara, Cluj, Arad sau Sibiu.


Unde te poti caza

In Malta exista mai mult de 400 de unitati de cazare, dintre care aproximativ 70 se afla in capitala Valletta. Un cuplu va plati, pentru o vacanta de sapte nopti, minimum 250 de euro in perioada de varf a sezonului, respectiv 15 iulie - 22 iulie, in cazul unui hotel de trei stele. Tariful pentru sapte nopti de cazare, valabil in cazul unui cuplu, poate urca la 450-500 de euro, la hotelurile de cinci stele. 


Hotelul Boutique

De exemplu, te poti caza la hotelul Boutique, situat intr-o cladire istorica, aflat in imediata apropiere a Catedralei Sf. Ioan si la 200 de metri de portul din Valletta. Hotelul este unic in Malta pentru ca are o colectie interesanta de jucarii de epoca pentru copii si fotografii.


Hotelul Osborne

Hotelul Osborne este situat la cinci minute de mers pe jos de St. James's Cavalier si de Kon-Katidral ta' San Ġwann, aflandu-se amplasat in stravechile fortificatii antice din Valletta. Cele mai apropiate statii de autobuz si de feribot pentru Sliema sunt la 5 minute de mers pe jos.


Costuri mai mici vei gasi si daca vei consulta oferta Directbooking.

Tariful pentru o noapte, la hotelurile de trei stele incepe de la 60 de euro/persoana, dar in acesti bani nu este inclus si micul dejun. Hotelurile de patru si cinci stele sunt putin mai scumpe, dar cele mai multe au si micul dejun inclus, diferenta de pret fiind de cel putin 10 euro.


Business24 iti recomanda:

Hoteluri de doua stele:British Hotel, Grand Harbour Hotele
Hoteluri de trei stele: Castille, Ramplas si Osborne
Hoteluri de patru stele: Rocca Nettuno, Kennedy Nova, Casa Cornelia
Hoteluri de cinci stele: Phoenicia, Excelsior Grand Hotel


Ce sa mananci in Valletta

In Valletta, specialitatile culinare locale au fost adaptate cu ingrediente moderne, o consecinta a interrelationarii dintre localnicii insulelor malteze si popoarele straine care si-au pus amprenta asupra civilizatiei locale, de-a lungul secolelor. Totusi, preparatele au un aspect rustic, folosesc de cele mai multe ori legume de sezon si au la baza mai ales peste.

Trebuie sa incerci placintele cu diferite umpluturi, de la branzeturi pana la carne de peste condimentata, dar si Pastizii, un foietaj cu sardine si carne. La fel de bun este Timpana, un amestec de paste cu sos de carne si legume, dar si Lampuki, un fel de placinta cu foi foarte subtiri, umpluta cu un amestec de spanac, conopida si alune.

 

Ce poti sa vizitezi

Aproape toate statiunile din Malta au locuri speciale in care se organizeaza excursii la grote, in Laguna Albastra sau chiar in jurul insulelor. De asemenea, din capitala Valletta poti lua cursuri de scuba-diving, cu conditia sa ai certificat. Daca nu ai unul, il poti obtine urmand un curs de cel mult trei zile.


Palatul Marilor Maestri din Valletta

Palatul Maestrilor, cunoscut sub forma oficiala drept "Palatul", gazduieste in prezent Casa Reprezentantilor si Biroul Presedintelui maltez. De asemenea, el este considerat un loc important din punct de vedere arhitectural, iar accesul este liber. In interior poti vizita Sala de Arme, Biblioteca, dar si vestita Camera a Consiliului, impodobita cu goblenuri valoroase, tesute in Franta pentru Marele Maestru Ramon Perellos y Roccaf.


Fortul Sfantul Elmo

In turul turistic nu trebuie sub nici o forma sa ratezi Fortul Sfantul Elmo, una dintre principalele atractii din Valletta. Fortul Sfantul Elmo este o structura fortificata, aflata pe malul Portului Marsamxett. In prezent, fortul gazduieste Academia de Politie din Malta, dar si un muzeu in care veti descoperi intreaga poveste a acestui obiectiv turistic.


Catedrala Sfantul Paul din Vallett

Cladirea se gaseste in Piata Independentei din capitala Malteza si este una de tip anglican, catedrala dispune de un turn inalt de 65 de metri, care poate fi vazut din orice punct al orasului si poate fi vizitat pentru aproximativ cinci euro.


Bastionul Sfantul Iacob din Valletta

Bastionul Sf. Iacob este o constructie cilindrica, o fortareata consolidata si restaurata, vizitata pentru panorama spectaculoasa asupra orasului Valletta si asupra portului.


Cladirea Auberge de Castile et Leon din Valletta

Auberge de Castile et Leon este cea mai mare si, cel mai probabil, cea mai frumoasa cladire dintre toate cele Auberge. Desi, initial, aceasta a fost proiectata de arhitectul Girolamo Cassar, ea a fost reconstruita in stil baroc de Domenico Cachia, intre anii 1741 si 1773.


Crystal Bay, un loc excelent pentru snorkeling

Daca esti fan al sporturilor extreme nu trebuie sa ratezi Crystal Bay, un loc iubit de iubitorii acestui tip de activitate.

Laguna Albastra se afa in imediata apropiere a orasului si merita vizitata pentru peisajele spectaculoase si pentru excursiile care pot fi facute, cu vaporasul.


Mdina, fosta capitala a Maltei

Chiar daca esti cazat in Valletta, merita sa faci o excursie pana in Mdina, fosta capitala a Maltei, o cetate fortificata, pastrata in conditii execelente si restaurata cu grija de autoritati.



Daca iti planifici vacanta pe cont propriu si te afli in cautarea unor destinatii turistice atractive, pe care sa le vizitezi cu un buget redus, Business24 iti face zilnic o recomandare.

Pentru ca totul sa fie cat mai simplu, atunci cand pleci in concediu, alegem pentru tine locuri de cazare sigure, la hoteluri de trei, patru si cinci stele, iti aratam cum poti sa ajungi rapid la cele mai interesante obiective turistice din zona si iti spunem la ce trebuie sa fii atent, ca sa nu cazi in "capcanele pentru turisti". Descopera o noua destinatie in fiecare zi, pe Business24.

Citeste mai mult pe pe Business24.ro!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea