Vacante

#vacanta tropice # tropice #destinatii de vacanta #vacanta #zona tropicala

Vacanta la tropice? Iata ce trebuie sa stii inainte de a pleca

O vacanta la tropice poate fi o adevarata aventura! Nu te lasa dus de val si ia-ti toate masurile de protectie de care ai nevoie intr-un astfel de mediu. Iata trebuie sa faci cand pleci intr-o destinatie tropicala.

1. Afla ce tip de climat este in zona in care mergi

Zona tropicala este impartita in mai multe climate: padure tropicala, umeda, savana uscata, savana cu cactee si desert. De aceea, lucrurile de care trebuie sa tii cont difera, in functie de destinatie. Este bine sa te interesezi asupra climei locale si asupra altor aspecte precum media anuala de temperatura, predictiile meteo pentru perioada respectiva, tipul de sezon (ploios etc), gradul de umiditate.

2. Fa-ti vaccinurile necesare

Ia-ti toate masurile de precautie cu privire la sanatate. Poti afla informatii utile din ghidurile de turism, de la Ministerul de Externe sau de la operatorul turistic prin care ai cumparat pachetul de vacanta.

Daca este necesar, fa-ti toate analizele si vaccineaza-te impotriva bolilor specifice zonelor tropicale. Una dintre cele mai des intalnite este malaria. Exista inca persoane afectate in zone precum Africa, Mexic, Asia, Caraibe.

3. Echipeaza-te cu haine si produse pentru protectia corpului

In zonele tropicale poti face excursii prin jungla sau poti opta pentru un safari. Astfel de excapade in natura se fac numai cu un personal calificat, cel care instruieste turistii, pentru a asigura buna desfasurare a calatoriei. De exemplu, este important sa ai incaltaminte inchisa si cu talpa groasa, care sa te protejeze de pamant, plante si insecte. Sosetele sunt foarte importante, recomandandu-se sa ai la tine cel putin o pereche de schimb. Pentru a te proteja de insecte trebuie sa te ungi pe corp cu produse specifice.

4. Afla care sunt obiceiurile localnicilor din zona

Intr-o zona tropicala te vei confrunta cu un mediu foarte diferit, cu o cultura si cu o civilizatie care pot fi surprinzatoare. Este important sa arati respect fata de toate acestea. Invata cateva fraze-cheie, care sa te ajute sa comunici cu localnicii.

5. Protejeaza mediul inconjurator

Urmeaza regulile de protectie ale mediului inconjurator, care are oricum de suferit de pe urma constructiilor si dezvoltarii turistice. Poti sustine comunitatile locale daca cumperi fructe de la fermierii din zona sau poti chiar sa te cazezi in casele acestora, daca ofera camere spre inchiriere, de tip Bed&Breakfast. Nu face focul in spatii neamenajate si nu periclita viata animalelor salbatice care traiesc in parcurile nationale.

Ti-ai petrecut vacanta intr-o zona tropicala? Povesteste-ne impresiile tale!

Sursa foto: cyfer.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea