Vacante

#strbske pleso #tatranska lomnica #chopok #aquaparc tatralandia #jasna #muntii tatra #slovacia #schi

Vacanta la schi in Slovacia este la moda in iarna 2008 – 2009

O alternativa la vacantele de iarna in Austria o reprezinta ofertele pentru Slovacia, in statiunile montane. Pentru iarna 2008 – 2009 Slovacia a devenit o noua atractie pentru turistii romani, datorita infrastructurii statiunilor, a preturilor mici si a numeroaselor centre pentru sporturile de iarna.

Iti prezentam cateva oferte ale agentiilor de turism si principalele destinatii de schi pentru aceasta iarna.

Cat costa o vacanta la schi in Slovacia, in sezon si in extrasezon

Statiunile turistice cele mai cunoscute sunt Jasna, Tatranska Lomnica, Donovaly si Strbske Pleso . In Donovaly merg oamenii cu un buget mare, care si-au construit vile de vacanta aici, sau turistii care vor sa incerce pistele de schi pentru incepatori. Jasna face parte dintre statiunile cele mai bine amenajate, cu piste de schi pentru orice nivel.

Strbske Pleso. Strbske Pleso se afla in Muntii Tatra si este recomandata in special turistilor care doresc sa petreaca o vacanta cu familia. Una dintre atractii o reprezinta lacul, inconjurat de padure si munti, intr-un peisaj absolut spectaculos.  De asemenea, Strbske Pleso atrage turistii amatori de excursii pe munte si practicantii de schi. Partiile de aici au un nivel mediu de dificultate, insa exista si partii pentru incepatori. Se pot practica: schi fond, snowtubing, snowboard, schi alpin, snowrafting, etc. In 1970 s-a organizat aici Campionatul Mondial de Schi Alpin.

VysneParkIn Strbske Pleso gasesti cazare in hotelurile de 4 stele, incepand cu 30 euro pe noapte, in camera dubla. Conform ofertei Marshal Turism, tariful este valabil pentru noiembrie si decembrie 2008, exceptand zilele de Craciun si Revelion. In perioada sarbatorilor de iarna, camera costa 45 si, respectiv, 61 euro pe noapte. Oferta include cazarea cu demipensiune si cina festiva. In ianuarie si febrarie, pretul scade la 37 euro, iar pana in aprilie, in extrasezon, camera ajunge la 30 euro pe noapte.

Tatranska Lomnica. tatranska lomnica este una dintre cele mai mari asezari din muntii Tatra si a fost fondata in 1892. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Tatranska Lomnica a devenit un important centru turistic pentru vacantele de recreere.  Statiunea este recomandata iubitorilor de sporturi de iarna, insa si turistilor care cauta o vacanta relaxanta, cu shopping, distractie si tratamente cosmetice. Exista centre de fitness, posibilitati de entertainment, piscine, magazine, cazinouri, muzee si o retea de transport bine pusa la punct. Desi de marime mica, statiunea este considerata una dintre cele mai bune pentru schi, din Slovacia.

In Tatranska Lomnica oferta hoteliera este diversificata, de la campinguri, la hoteluri de 4 si 5 stele. In perioada Craciunului, o camera dubla costa 59 euro, intr-un hotel de 4 stele, iar de revelion, pretul ajunge la 89 euro, potrivit ofertei Infinity Travel . La aceasta suma se adauga cina festiva, de 190 euro. Sejururile cu incepere din 10 ianuarie, cu o durata de 6 nopti de cazare, beneficiaza gratuit de o noapte in pus si de un discount de 100% pentru intrarea la centrul welness.

lac plesoChopok - Jasna. Este unul dintre cele mai populare centre ale sporturilor de iarna din Slovacia si se afla in Parcul National din muntii Tatras de Jos, la 15 km sud de orasul Liptovsky Mikulas. Varfurile muntoase ajung la inaltimi de peste 2000 m altitudine. Statiunea oferta turistilor instalatii moderne de transport pe cablu, terenuri calitative de schi, piste pentru acrobatii, trambuline si piste dificile, cu denivelari, pentru schiorii avansati. In zona Chopok, turistii se bucura de zapada pana tarziu, in martie – aprilie.

In Aquaparcul Tatralandia, turistii pot alege intre serviciile si facilitatile complexului de divertisment: bazine cu apa termala, sauna, masaj, scoala de schi, snowtubing, patinoar, etc.  Pana in 19 decembrie 2008 , vizitatorii parcului pot profita de oferta speciala cu o zi gratuita, daca pastreaza biletul de la prima intrare. Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial Tatralandia.

In februarie – martie, un sejur de 5 nopti in Jasna costa 275 euro, pentru o camera dubla, conform ofertei Ski Mania. Pretul este valabil pentru un hotel de 3 stele.  Daca alegi categoria 4 stele, platesti de la 79 euro pe noapte, cazare cu demipensiune, in perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009, conform Fantasy Travel.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea