Vacante

#salzburg #austria #statiuni #schi

Vacanta la schi in Salzburg, Austria

Regiunea reprezinta o destinatie de top pentru o vacanta la schi in Austria. Aceasta si-a castigat o reputatie buna in ceea ce priveste peisajele montane, partiile sale aflate intr-o foarte buna conditie, precum si schiatul in sine, un sport iubit de locuitorii acestei tari si de straini deopotriva. Astfel, Alpii au devenit unul dintre cele mai importante centre de schi din lume.

Regiunea Salzburg este un land austriac in partea central-vestica a Austriei, aflat intre landurile Upper Austria, Styria , Carinthia, Tyrol si landul german Bavaria. Capitala landului este este unul dintre cele mai mici ale tarii in ceea ce priveste populatia, aproximativ 520 de mii de locuitori. Din punct de vedere , regiunea Salzburg are nu mai putin de 21 de zone de interes turistic , peste 100 de orase-statiune si numeroase lacuri (185), dintre care cel mai renumit este Wolfgangsee.


Paradisul schiorilor, Ski Amade


Sezonul de schi in Salzburg este intre decembrie si martie. In ceea ce priveste schiatul, Ski Amade este o asociatie a unor zone de schi din Salzburg si din regiunile invecinate. De fapt Ski Amade este cea mai mare asociatie de schi de acest fel din Austria. Totodata, este cunoscuta ca fiind printre cele mai mari regiuni de schi din Europa si din lume, acoperind 860 kilometri de partii.

Scopul asociatiei este de a oferi conditii excelente, un personal profesionist si numeroase oportunitati in ceea ce priveste schiatul. In regiunea Ski Amade se afla suficiente forme de cazare pentru a acoperi 10% din capacitatea totala de unitati de cazare disponibile in Austria.

In Ski Amade se poate ajunge direct de la aeroport sau din orasul Salzburg, cu autobuzele speciale.
Un avantaj al regiunii Salzburg consta in faptul ca poti sta o saptamana la acelasi hotel si sa schiezi in fiecare zi in alta statiune montana: Obertauern or Zauchensee, Gastein, Kitzbühel, Schladming, Flachau, Leogang/Saalbach-Hinterglemm, Zell am See/Kitzsteinhorn etc.



 

Sporturile de iarna sunt numeroase, de la schi la snowboarding, patinaj, cross-country, tobogganing, sanius etc.
Pe langa partiile de schi din zona Salzburg, in unele locuri in partea sudica exista , foarte placute pentru cei care isi petrec vacanta intr-o statiune montana de aici. Piscinele cu apa termala sunt nu doar interioare, insa si exterioare, in unele locuri, astfel incat poti sa faci baie in aer liber, la temperaturi de sub 0 grade.

Pietele de Craciun din Salzburg sunt unele dintre cele mai faimoase in Europa si, prin urmare, pot fi cam aglomerate. Poti incerca insa preparatele locale, precum vinul fiert gluhwein, migdalele caramelizate si celelalte bunatati.

Cea mai cunoscuta piata de Craciun este cea de la Domplatz, Piata Domului. Se deschide cu 5 saptamani inainte de Craciun si este una dintre cele mai vechi piete de craciun din Europa, concurand cu cele din Viena, Paris, Nurnberg sau Amsterdam. A fost atestata printr-un document vechi de 500 de ani. Alte piete de Craciun se deschid la castelele Hellbrunn, Mirabell, la fortareata Salzburg etc.
 


 

Ski Amade este una dintre cele mai bune regiuni de schi din Europa, dar este, de asemenea, costisitoare. In varf de sezon, in anotimpul rece, vin numerosi turisti din toata lumea. De exemplu, un skipass pentru 6 zile te poate costa 200 euro. Pentru aceeasi perioada de timp, un echipament inchiriat te costa in jur de 100 euro.

De asemenea, unele hoteluri pot percepe taxe mai mari. Este bine sa-ti faci rezervare cu cateva luni inainte, pentru a economisi.

O minivacanta de 3 nopti te costa aproximativ 110 euro, pret in care sunt incluse cazarea la un hotel de 4 stele cu mic dejun, transportul zilnic cu autobuzul de la hotel la partia de schi si invers (1 calatorie dus, 1 calatorie intors pe zi) si ghidul de schi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea