Vacante

#statiune schi #iarna 2010 #iarna 2009 #franta #austria #elvetia #schi

Vacanta la schi in iarna 2009 – 2010

Panorame spectaculoase asupra Alpilor, centre de schi si divertisment pentru cei mici, plimbari cu trenuletul, restaurante elegante si unele dintre cele mai renumite partii din lume, asa arata oferta de vacanta pentru iarna 2009 – 2010. Iti prezentam in continuare trei destinatii montane, din Franta, Austria si Elvetia, in statiuni europene de prima clasa.

Al saptelea cer al fanilor iernii alpine: Zell am Ziller din Zillertal Arena

Austria reprezinta destinatia de top pentru vacantele la schi, atat in perioada premergatoare sarbatorilor, cat si dupa 1 ianuarie. Daca vrei sa-ti petreci concediul intr-una dintre cele mai moderne zone de schi austriece, poti incerca Zillertal Arena. Zona este situata la o altitudine de 580 – 2500 m, in regiunea Tyrol, din Austria, la 63 km distanta de orasul Innsbruck. Sezonul de iarna se intinde pe o durata de 5 luni, din decembrie pana in aprilie.

Intreaga regiune Zillertal Arena si-a castigat renumele de “Al saptelea cer al fanilor iernii alpine”. Un motiv il constituie faptul ca Zillertal Arena dispune de 166 km de pista de cea mai buna calitate. Acestea sunt potrivite pentru orice turist iubitor de schi, deoarece au toate gradele de dificultate. Cei mici dispun de piste speciale si scoli de schi pentru copii. La altitudinea de 1600 m exista o pista de cross-country. Pe langa acestea, in Zillertal Arena sunt 51 de telecabine si schi-lifturi.

Zell am Ziller este una dintre cele cinci municipalitati din Zillertal Arena, alaturi de Zellberg, Rohrberg, Hainzerberg si Gerlosberg. Traditia turismului a inceput in regiune inca din prima jumatate a secolului al XIV-lea, in 1428, cand delegatii italieni faceau opriri in Zell am Ziller, in drumul lor spre Salzburg. Localitatea este cunoscuta datorita celui mai mare festival de primavara al Austriei, Gauderfest, desfasurat anual in luna mai.

Zell am Ziller

Pentru turistii care doresc sa-si petreaca aici vacanta cu familia , localitatea Zell am Ziller este o destinatie potrivita. “In Zell sunt multe piste pentru copii. Excelente locatii pentru consumul de energie. Si multe activitati care ii implica pana peste urechi: scolile de schi organizeaza programe complexe: lansari de baloane, rafting pe zapada, schi-disco, gradinita de schi la Scoala Lechner (fara lectii de schi, pentru copii de la 2 ani sau care nu mai poarta scutece) si multe altele. Desigur, sunt si cursurile de schi si, la finalul fiecarui curs, o fantastica intrecere de schi cu premii. Exista doua scoli de schi pentru copii, care se ocupa si de preluarea acestora de la hotel”, ne-a explicat Ana Irimia, Incoming Manager al agentiei Exclusive Holidays.

In timpul liber, poti vizita parcul de distractii Zell sau poti opta pentru o plimbare cu “incaltari de zapada” sau cu sania trasa de cai. Tot in Zell am Ziller se fac demonstratii de preparare a branzei. O alta atractie turistica este Biserica Maria Rast, construita in 1738.

Un pachet de vacanta cu durata de 10 zile costa de la 595 euro de persoana, conform agentiei Exclusive Holidays. Pretul asigura transportul cu autocar clasificat la 4 stele, cazarea cu mic dejun in Budapesta si Viena, cazarea cu demipensiune in Zell si cina festiva de Craciun, precum si transferul cu skibus-ul pe partie. In plus, beneficiezi de cate un tur de oras cu ghid local in Budapesta si Viena.

Courchevel, destinatie pentru familii

CourchevelIn partea estica a Frantei, in regiunea Savoie, se afla Courchevel, unul dintre cele mai cunoscute centre pentru sporturile de iarna din tara. Reprezentat de 4 sate ridicate in stilul francez modern, situate intre 1300 si 1850 m altitudine, Courchevel combina sporturile de iarna cu placerile gourmet frantuzesti, situandu-se printre cele mai bune statiuni de schi din lume.

Un punct forte al sau vine chiar din pozitionarea sa, Courchevel fiind poarta de intrare in cel mai mare domeniu de schi din lume, Les 3 Vallees, cu nu mai putin de 600 km de piste foarte bune. Iubitorii de schi au la dispozitie in Courchevel 150 km de pista, cu grade de dificultate diferite, de la incepatori la avansati. Zona de schi este dotata cu 62 de telescaune.

Statiunea este potrivita pentru turistii care merg cu familia in vacanta, aici aflandu-se un centrul special pentru cei mici, numit Village des enfants. Centrul se afla aproape de Forum-Patinoire si primeste copii cu varste pana in 18 ani. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

In Courchevel, un sejur in luna decembrie incepe de la 345 euro de persoana, daca optezi pentru un apartament cu o capacitate de 6-7 persoane, cazare fara masa, conform agentiei Travel Studio. Pentru acelasi sejur de 7 nopti intr-un hotel de 3 stele, pretul incepe de la 1005 euro de persoana, pentru o camera de tip twin, cu demipensiune.

Zermatt , spirit elvetian

ZermattSe spune despre Matterhorn ca este cel mai fotografiat munte din lume. La poalele lui, aproape de granita cu Italia, in regiunea Valais din Elvetia se intinde statiunea Zermatt. Aceasta si-a castigat renumele in topul destinatiilor montane si ca statiune de schi dupa a doua jumatate a secolului al XIX-lea, mult timp muntele fiind considerat ca imposibil de cucerit.

Zona unde se poate schia este una dintre cele mai inalte din Alpi si, totodata, una dintre cele mai bine dezvoltate. Altitudinea deosebit de mare, ghetarul de pe Matterhorn si abundenta zapezii au facut din Zermatt una dintre partiile de schi de top ale Europei. In statiune se poate schia si practica snowboard 365 de zile pe an. In perioada de iarna, turistii au la dispozitie 313 km de pista pentru schi, acoperind toate gradele de dificultate, 32 de instalatii pe cablu si 14 telegondole. Sezonul de iarna tine de la finalul lunii noiembrie pana la inceputul lui mai.

Una dintre cele mai frumoase experiente ale statiunii o reprezinta plimbarea cu Glacier Express, “cel mai incet tren express din lume”. Turistii au posibilitatea sa calatoreasca timp de 7 ore si jumatate din Zermatt pana in St Moritz, savurand panoramele spectaculoase asupra muntelui, padurilor si pasunilor alpine. Detalii despre oferta gasesti pe site-ul oficial. O camera intr-un hotel de 4 stele din Zermatt costa de la 113 euro pe noapte, cazare cu demipensiune, conform agentiei Marshal Turism. Pentru perioada sarbatorilor de iarna, preturile pornesc de la 194 euro de persoana. Oferta include masa de Craciun sau de Anul Nou, diverse cine tematice si transferul de la gara. Incepand cu jumatatea lunii octombrie si pana la jumatatea lui decembrie, sejururile de 6 nopti includ o noapte de cazare gratuita.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea