Vacante

#turism #destinatii vacanta # destinatii turistice # vacanta la nisa #vacanta bani putini

Vacanta la Nisa cu bani putini: ponturi pentru un buget redus

Multi asociaza pe buna dreptate Nisa, unul dintre orasele Coastei de Azur, cu un stil de viata opulent. La o atenta analiza, Nisa poate fi un obiectiv turistic la care pot accede nu numai celebritatile, ci si noi, oamenii de rand.

Da, este adevarat, poti merge la Nisa si cu bani putini. Noi iti prezentam cateva sfaturi care sa te ajute sa ai parte de o vacanta de vis, fara ca bugetul tau sa fie grav avariat.

Mancarea

Vara este anotimpul perfect pentru o incursiune in Nisa. Piata orasului te imbie cu o mere imbujorate, zmeura suculenta sau mazare verde. Cele mai romantice mese sunt de obicei cele mai simple, asa ca iti recomandam sa cumperi o sticla de vin, un cos cu baghete proaspete, ceva branza, cateva fructe si sa incepi sa hoinaresti. O alta alternativa este o plimbare pe partea estica a Baie des Anges, acolo unde poti descoperi parcul Colline du Chateau, dar si o superba cascada.

Cazarea

De obicei, cazarea este una dintre problemele care ne dau batai de cap in vacanta. La Nisa exista numeroase hoteluri care depasesc cu mult posibilitatile tale financiare. Exista insa si variante ieftine, unele dintre ele amplasate chiar in apropierea plajei. Vei gasi cu siguranta varianta care se muleaza perfect pe bugetul tau. Trebuie doar sa te inarmezi cu putina rabdare si un strop de perseverenta.

Cultura

Casa in care faimosul pictor francez Henri Matisse a trait si a creat intre 1918-1954 a fost transformata in Muzeul Matisse. Muzeul este deschis publicului larg intre orele 10.00 si 18.00, cu exceptia zilei de marti. Biletul de intrare costa 5 euro.

De asemenea, poti vizita manastirea franciscana Cimiez sau poti admira superbele gradini cu masline, magnolii si portocali.

Obiective turistice

Unul dintre cele mnai importante obiective turistice care merita bifate in timpul sederii la Nisa este Fountaine du Soleil. De asemenea, poti vizita Palais Lascaris, un palat care te impresioneaza prin combinatia sa de stil baroc si genovez, Gradina Botanica din Nisa, dar si Cathedrale Sainte Reparate, pe care o poti repera imediat gratiei cupolei sale lucioase.

Plaja

A face plaja si a inota in mare este o problema la Nisa. De ce? Pentru ca o mare parte din plaje sunt private si acest lucru presupune costuri suplimentare. Astfel, trebuie sa platesti o mica avere pe sezlonguri, parasolare, prosoape etc. Mai mult decat atat, desi pare incredibil, nu ti se permite accesul cu mancare sau bautura de acasa.

Exista insa si plaje unde nu trebuie sa platesti niciun ban. Daca vrei totusi sa ai acces la toaleta, va trebui sa-ti cumperi o cafea sau un ceai de la un bar din apropiere.

Plimbari in jurul orasului

Poti explora usor imprejurimile orasului Nisa fara sa ai nevoie de un automobil. Daca vrei sa vizitezi Cannes, orasul unde anual se desfasoara unul dintre cele mai mari festivaluri de film de pe mapamond, poti lua autobuzul. Biletul te costa un euro. Acolo poti face cumparaturile pentru picnic din piata Forville de pe strada cu acelasi nume.

O alta idee ar fi sa calatoresti cu trenul de coasta pana in oraselul Juan les Pines sau sa vizitezi orasele istorice Antibes si Ventimiglia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea