INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Vacante

# vacanta la munte #amenda #reguli de circulatie #lege

Vacanta la munte? Ce reguli de circulatie trebuie sa respecti ca sa nu-ti iei amenda de 10.000 de lei. Multi incalca legea fara sa stie

Planifici o vacanta la munte? Este esential sa fii la curent cu noile reglementari pentru a evita amenzi usturatoare si pierderea permisului de conducere. Recent, legislatia s-a schimbat, iar nerespectarea anumitor reguli poate duce la sanctiuni severe.

 

Ce prevede noua lege?

Legea 176/2024 privind pescuitul si protectia resursei acvatice vii, aplicabila din 6 iunie, introduce sanctiuni stricte pentru soferii care traverseaza cu autovehiculele albiile raurilor si paraurilor montane. Aceste reguli sunt menite sa protejeze ecosistemele acvatice fragile si sa descurajeze comportamentele daunatoare mediului.

Amenzi si sanctiuni dure pentru soferi

Conform noii legi, soferii care trec cu masina prin albia minora a unui rau sau parau montan risca amenzi cuprinse intre 6.000 si 10.000 de lei. In plus, aceasta abatere atrage si retinerea permisului de conducere pentru 120 de zile. Aceasta reprezinta o inasprire a sanctiunilor fata de vechea legislatie, unde amenzile erau mai mici, de pana la 8.000 de lei.

De ce sunt aceste masuri necesare?

Circulatia autovehiculelor prin albiile raurilor si paraurilor montane poate cauza daune semnificative mediului, afectand fauna si flora acvatica. De asemenea, transportul bustenilor prin aceste zone poate duce la poluare si la distrugerea habitatelor naturale. Prin inasprirea sanctiunilor, autoritatile spera sa reduca numarul acestor abateri si sa protejeze resursele naturale ale Romaniei.

Alte contraventii si sanctiuni

Noua lege prevede si alte sanctiuni severe pentru activitati care afecteaza resursele acvatice. Printre acestea se numara:

  • Detinerea, transportul sau comercializarea resurselor acvatice sub dimensiunile legale: Amenzi de pana la 10.000 de lei.
  • Pescuitul recreativ in habitatele naturale in perioadele de prohibitie sau in zonele de protectie: Amenzi similare si retinerea permisului de pescuit.

Cum sa eviti amenzile?

Pentru a te bucura de vacanta la munte fara griji, respecta urmatoarele reguli:

  1. Nu traversa cu masina albiile raurilor sau paraurilor montane. Daca trebuie sa traversezi un curs de apa, foloseste podurile sau drumurile desemnate.
  2. Informeaza-te despre reglementarile locale. Fiecare zona montana poate avea reguli specifice, asa ca este bine sa te informezi inainte de a pleca la drum.
  3. Respecta perioadele de prohibitie la pescuit. Asigura-te ca ai toate autorizatiile necesare si ca respecti dimensiunile legale ale capturilor.

 

In concluzie, vacanta la munte poate fi o experienta minunata, dar este important sa respecti legislatia pentru a evita sanctiunile financiare si administrative. Noile reglementari sunt menite sa protejeze mediul inconjurator si sa asigure un echilibru intre turism si conservare. Fii responsabil si bucura-te de frumusetea naturii fara a incalca legea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii