Vacante

#dubai #dubai shopping festival 2009 #dubai carnivals #global village

Vacanta la cumparaturi: incepe Dubai Shopping Festival

Desi Dubaiul este cunoscut ca o Mecca pentru shopping pe toata durata anului, dubai shopping festival atrage el singur  in jur de 4 milioane de vizitatori, in primele luni din an. Pe 15 ianuarie 2009 incepe cel mai mare eveniment comercial si turistic din Dubai, pentru 4 saptamani de distractie si cumparaturi.

Dubai Shopping Festival mallIn 2009,  Dubai Shopping Festival se desfasoara intre 15 ianuarie si 15 februarie. Anul acesta se renunta la ceremonia de deschidere, ca un manifest de solidaritate pentru oamenii din Gaza.

O parte integranta a Dubai Shopping Festival are loc in The Global Village, din Dubailand. The global village este o destinatie turistica cunoscuta pentru cei care vin in Dubai gratie culorii sale internationale si a ofertei extrem de diversificate. Este vorba despre un centru de divertisment potrivit pentru persoanele care se afla in cautare de experiente culturale diferite. Aici se aduna artisti si comercianti de pe tot globul, pentru a prezenta ceea ce au mai bun in tara lor. Vizitatorii beneficiaza de servicii de calitate si diverse facilitati, precum o parcare uriasa sau servicii speciale pentru familii. In Global Village, pe langa lectiile de istorie si cultura internationala, foarte apreciate sunt preparatele diverselor popoare, servite aici.

In 2008, festivalul a atras peste 3 milioane de persoane, aducand castiguri de 10 bilioane dirhami. Pentru alte detalii despre evenimentul  de anul trecut citeste articolul Se apropie Dubai Shopping Festival.

Ce propune Dubai Shopping Festival

Dubai Shopping Festival combina comertul cu distractia, propunand vizitatorilor sai evenimente deosebite, concursuri, competitii, premii, spectacole de dans, concerte si altele. Daca vrei sa cumperi bijuterii, haine sau electronice taxes free, aici este locul potrivit. Reducerile care se fac in timpul festivalului ajung pana la 80% din pret. Festivalul “aduce laolalta diverse obiceiuri, culturi, spectacole, acoperind o gama mare de activitati, incluzand muzica, bunuri de consum, dansuri, arte, obiecte de manufactura, teatru, costume, gastronomie si mancare din diferite parti ale lumii”, a declarat Abdul Redha Ali Bin Redha, director Global Village Project, conform site-ului oficial al centrului comercial.

Dubai Carnivals este un alt eveniment la care poti lua parte in timpul Dubai Shopping Festival. In intreg orasul au loc spectacole si parade, cu focuri de artificii si manifestari stradale. Aproximativ 300 de artisti celebreaza culturi si traditii diferite, prin muzica si dans. De exemplu, intre 5 si 7 februarie 2009 are loc spectacolul curcubeului, in The Global Village. Mai multe detalii despre festival gasesti pe site-ul oficial Dubai Shopping Festival  2009.  

Dubai Shopping Festival mall 2Shopping cu reduceri in Dubai

In primele luni din 2009 perioada reducerilor aduce o multime de turisti in Dubai. “Orasul de Aur”, cum mai este numit, atrage prin cele cateva zeci de mall-uri unde se gasesc de la bijuterii la condimente.
Burjuman Centre se afla in Trade Centre Road din Bur Dubai. Este un mall care promoveaza moda de inalta calitate, cu branduri celebre, precum Prada, Salvatore Ferragamo, Calvin Klein sau Dior. In perioada festivalului, aici au loc prezentari de moda, incepand din 23 ianuarie 2009. Poti incerca unul sau mai multe mall-uri tematice, cu arhitectura deosebita, precum Souk Madinat Jumeriah sau Mercato Shopping Mall din Jumeriah.

Este bine sa stii

Cazare. In general, intr-o perioada cu un eveniment important, in Dubai hotelurile sunt rezervate din timp si preturile destul de mari. La agentiile de turism din Romania exista si pachete personalizate, concepute special pentru Dubai Shopping Festival. Pretul unui astfel de pachet este de aproximativ 1000 euro de persoana, pentru o saptamana.

Dubai magazin cu aurVacanta asigura transport cu avionul, cazare cu mic dejun (categoria 3 – 4 stele), un tur de oras (in jur de 5 - 6 ore) cu vizitarea principalelor obiective turistice, si alte facilitati. De obicei acestea sunt contra cost. Printre ele se numara un safari in desert cu masini 4X4 sau camila, incluzand un barbeque intr-o tabara de beduini, cu bauturi incluse, tatuaje cu hena si un spectacol cu dansatoare din buric. Distractia te costa 60 euro.

In Dubai poti face plaja sau poti alege partiile arfiticiale de schi dintr-unul dintre cele mai mari mall-uri ale orasului, Mall of Emirates.  

Bagaje si cumparaturi. Daca pleci intr-o vacanta de shopping, ia cu tine numai cateva haine si incaltaminte comoda, pentru a avea loc sa-ti pui cumparaturile in bagaj, la intoarcere. La vanzarea produselor nu se aplica TVA, astfel incat ai sanse sa gasesti ceva pe gustul tau si la un pret atractiv.
Exista totusi si numeroase produse de mai slaba calitate, in special cele pentru piata din Asia. Nu toate reducerile ajung la 80% si nu toate produsele vandute mai sunt la moda. Trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa te plimbi prin cateva dintre sutele de magazine din oras.

Dubai Shopping Festival focuri de artificiiIn general, programul acestora incepe la 8:00 si functioneaza pana la ora 13:00, cand este pauza de pranz, dupa care se reia de la 16:30 la 20:00 sau 21:00. Vinerea este bine sa o rezervi pentru alte activitati (safari, schi, concerte, etc), deoarece magazinele si mall-urile pot fi inchise. Verifica insa inainte, deoarece fiecare are politica proprie. De exemplu, Dubai Shopping Mall functioneaza de sambata pana vineri, intre orele 10:00 si 24:00.

Viza. Taxa de obtinere a vizei te costa in jur de 80 euro. Daca apelezi la o agentie de turism pentru alegerea unui pachet de vacanta, atunci operatorul turistic se ocupa de obtinerea vizei, intr-o perioada de aproximativ 7 zile lucratoare. Pentru informatii despre Ambasada Emiratelor Arabe Unite din Romania, acceseaza pagina aici.

Dubai Shopping Festival

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea