Vacante

# vacanta turcia #vacanta

Vacanta in Turcia: 6 cele mai frumoase locuri din Bodrum

Daca ai inclus Turcia in planurile tale pentru urmatoarea vacanta, dar nu te poti decide in privinta destinatiei exacte, recomandarea noastra este sa alegi Bodrum.

 

Situat in peninsula cu acelasi nume, Bodrum este un oras port, care a fost supranumit de cei care l-au vizitat  „Saint Rropez-ul Turciei”. Te poti caza in oras sau intr-una dintre statiunile din peninsula si te asiguram ca nu vei avea timp sa te plictisesti in timpul sejurului. Zona ofera o serie de facilitati si obiective turistice pe care ti le prezentam pe scurt in cele ce urmeaza.

Mausoleul din Halikarnas

Am trecut in capul listei acest obiectiv, pentru ca este vorba de una din cele sapte minuni ale lumii antice si nu se cade sa nu-i faci o vizita daca tot te vei afla prin regiune.

Situat in zona de nord a orasului Bodrum, la aproximativ un kilometru de centru, mausoleul si-a pierdut din maretia care l-a facut celebru, fiind distrus in mare parte in urma unui cutremur, in anul 1494. Au mai ramas  ruinele, care sunt gazduite in cadrul unui muzeu in aer liber, insa chiar si asa, obiectivul trebuie vizitat.

Morile de vant

Mult mai bine s-au pastrat morile de vand din Bodrum, ce-i drept, construite mult mai tarziu decat mausoleul. Situate pe dealul dintre orasul Bodrum si statiunea Gumbet, sunt folosite de localnici inca din secolul al XVIII-lea, pentru a macina graul.

Construite din piatra si lemn s-au pastrat foarte bine pana in zilele noastre si inca sunt functionale, reprezentand totodata si una dintre principalele atractii turistice ale zonei.

Statiunea Gumbet

Daca tot am pomenit in paragraful anterior de aceasta statiune, trebuie sa o includem si pe ea in lista locurilor de vizitat din Bodrum. Situata la doar 3 kilometri de oras, a devenit un punct de referinta pentru cei care iubesc viata de noapte, dar si pentru pasionatii sporturilor acvatice. Totodata, este o zona ideala pentru plaja, pentru că aici turistii au numeroase facilitati de agrement.

Strada Cumhuriyet

Bodrum se numara printre orasele din Turcia cu cele mai multe baruri si discoteci, iar cele mai importante dintre ele sunt  amplasate pe strada Cumhuriyet, careia turistii ii mai spun si Barstreet.

Strada se intinde pe o lungime de doi kilometri de-a lungul tarmului, si se animeaza odata cu caderea serii. Cafenelele, barurile, cluburile si discotecile creeaza o atmosfera cu totul speciala, oferind si zone de relaxare pe plaja. Tot aici trebuie sa ajungi daca vrei sa mananci sau sa petreci o seara in stil traditional turcesc.

Discoteca Halikarnas si Bodrum Marina Club

Ramanem la capitolul distractie si iti recomandam a doua cea mai mare discoteca din Europa. E vorba de discoteca Halikarnas, pe care o vei gasi cu usurinta intr-un amfiteatru la capatul plajei.

Daca deja e super aglomerat aici, poti merge la Bodrum Marina Club. Acesta este amenajat pe un catamaran care ancoreaza in port in fiecare seara si gazduieste petreceri pana in zori. Ringul de dans este unul spectaculos, fiind reprezentat de fundul din sticla al ambarcatiunii, prin care se pot vedea pestii inotand in adancul marii.

Amfiteatrul din Bodrum

Dupa o noapte de distractie, poti face o noua vizita la un monument istoric din regiune, de aceasta data fiind vorba de Amfiteatrul din Bodrum. Acesta dateaza din secolul IV inainte de Hristos, dar s-a conservat foarte bine pana in zilele noastre. Astfel, daca vei privi cu atentie scaunele, vei observa ca inca se mai disting inscriptionate numele celor care au facut donatii pentru ridicarea edificiului.

Din fericire, agentiile de turism de la noi au o serie de oferte early booking pentru Bodrum, Turcia, asa ca nu va fi deloc dificil sa o gasesti pe cea care ti se pare cea mai atractiva.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea