Vacante

#turism #calatorie #oferte turism #vacanta norvegia #vacanta danemarca #vacanta suedia

Vacanta in tinuturile scandinave: reguli pe care ar trebui sa le cunosti inainte de a ajunge in Suedia, Norvegia sau Danemarca

Tinuturile scandinave au inceput sa atraga din ce in ce mai multi turisti in ultimii ani, chiar daca vremea este rece. Norvegia, Suedia si Danemarca sunt tari in care nivelul de trai este unul ridicat si oamenii sunt fericiti, astfel ca nu este de mirare ca tot mai multi turisti aleg sa viziteze aceste locuri din care spera sa invete ceva despre stilul de viata de aici.

Daca vrei sa-ti planifici vacanta in tinuturile scandinave, trebuie sa cunosti cateva reguli de eticheta, astfel incat sa faci o impresie buna oriunde mergi.

Daca esti multumit de servicii, poti lasa bacsis. In tarile scandinave, bacsisul nu este obligatoriu, insa este nepoliticos daca nu ai lasa niciun banut celui care ti-a facut un serviciu de care esti multumit. Daca mergi la restaurant si ti-a placut felul in care ai fost servit, se cade sa lasi un bacsis de 10% din nota de plata, insa daca nota este prea mare, poti lasa un bacsis de cel putin 5%. Chiar si taximetristii se bucura daca rotunjesti suma pe care trebuie sa o platesti.

Nu atrage atentia asupra ta. Scandinavii sunt oameni toleranti, care accepta diversitatea si sunt deschisi fata de lucruri care pentru altii natii sunt prea indraznete. Cu toate acestea, ei nu suporta persoanele care au un comportament extravagant in public. De exemplu, nu le place sa auda ce vorbesti la telefon si nici sa auda cat de tare vorbesti sau razi cu interlocutorul tau. Asadar, o regula de eticheta in tarile scandinave spune ca este bine sa folosesti un ton mediu.

Nu fii prea prietenos cu scandinavii. Norvegienii, danezii si suedezii sunt cunoscuti ca fiind oameni mai reci, dar sunt prietenosi daca ajungi sa ii cunosti. Cu toate acestea, evita sa ii imbratisezi sau sa ii saruti pe obraz, deoarece nu le place acest gest. Prefera o strangere de mana si atat.

Discuta despre frumusetele tarii. Indiferent in ce tara scandinava mergi, daca esti inclus intr-o conversatie informala, discuta despre frumusetile tarii, despre ceea ce ai vazut si despre ceea ce ai vrea sa mai vizitezi. Evita sa vorbesti despre politica sau despre subiecte sensibile pentru ei.

Sursa foto:cntraveller.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea