Vacante

# vacanta sigura # vacanta natura #vacanta

Vacanta in natura, sigura si protejata

Odata cu apropierea sezonului estival, fiecare incearca sa isi organzeze cel mai bun plan de vacanta, astfel incat sa ofere familiei iesiri in natura si experiente placute in locatii interesante. Una dintre destinatiile din ce in ce mai apreciate o constituie mediul rural, o vacanta in stil rustic reprezentand o atractie deosebita, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mai mititei.

 

Farmecul vietii la tara

Vacantele la tara la bunici au astazi un urmas important, respectiv agro turismul, un departament care se bucura in ultima perioada de un succes rasunator, tocmai datorita autenticitatii experientelor pe care le ofera turistilor proveniti din mediile rurale. De la frumusetea naturii, pana la cultura locurilor, punctele de cazare din sistemul turistic ofera celor interesati un alt fel de concediu, cateva zile petrecute in autenticitatea satului romanesc. Atunci cand te pregatesti sa pornesti intr-o astfel de vacanta, fii pregatit sa intalnesti un mediu mai putin familiar tie, un mediu care te va fascina, dar care te va pune in fata unor situatii inedite si interesante. Pentru ca experienta ta si a familiei tale in mediul rural sa fie cat mai placuta, incearca sa iti organizezi un bagaj de vacanta potrivit, astfel incat sa fii pregatit pentru orice provocare. Pune in bagaj haine de schimb lejere si comode, palarii de soare, incaltaminte sport si pregateste-ti trusa medicala din care nu trebuie sa lipseasca medicamentele uzuale si, in mod special, un spray de tantari.

Un mediu nou si provocator

In special pentru cei mici, mediul rural se poate dovedi o adevarata provocare, acestia nefiind obisnuiti cu efervescenta vietii la nivel micro, respectiv cu multitudinea de gaze si insecte care ii va insoti pe parcursul vacantei. Joaca in natura, culesul de fructe, alergatul prin poienite si scufundatul picioarelor in paraiase reci si limpezi, pot fi experiente innedite si foarte atragatoare pentru cei mici, insa acestea vin insotite de contexte nefamiliare micutilor, precum riscul de a fi intepati de insecte dintre cele mai variate. Pentru a-i proteja de contactul deloc placut cu insectele si pentru a nu le umbri cu nimic placerea de a se juca in natura, trebuie avut la indemana permanent protectie anti insecte. Sub forma de geluri, creme sau unguente, de bratari aromatizate sau plasturi calmanti, acestea vor tine la distanta sacaitoarele insecte sau vor calma ciupiturile gata oricand sa genereze mancarimi si usturimi. Astfel joaca si distractia in mijlocul naurii, printre plante si animalute, poate continua, micutii bucurandu-se de frumusetea vietii la tara.

Soarele, prietenul tuturor

Cu totii ne dorim sa ne lasam mangaiati de razele soarelui de vara, reprezentand pentru noi o sursa de energie si vitalitate. Desi aflati in mijlocul naturii si protejati de racoarea plantelor, nu trebuie sa uitam ca razele solare ne pot afecta in cazul in care ne expunem excesiv, in special in mijlocul zilei. Din bagajul nostru nu trebuie sa lipseasca o protectie solara, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Aplicata dimineata si ori de cate ori ne expunem direct la soare, aceasta se va constitui intr-o bariera intre piele si ultraviolete, astfel ca ne vom proteja de agresiunea pe care soarele puternic o poate exercita asupra pielii noastre. Ne vom spori protectia cu palarii de soare si vom incerca sa nu ne expunem daca temperaturile sunt foarte ridicate. O vacanta in mijlocul naturii, printre specii de plante si animale, in centrul vietii rurale, se va dovedi a fi o experienta foarte autentica, ideala atunci cand vrem sa ne oferim noua si celor dragi, cateva zile departe de tot ceea ce ne oboseste si ne agita, zi de zi, de zumzetul permanent al oraselor aglomerate si mult prea grabite.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea