Vacante

#mexic #acapulco #cancun

Vacanta in Mexic

Mexicul este o destinatie de vacanta fascinanta, gratie arhitecturii coloniale, a numeroaselor vestigii mayase si a peisajelor recunoscute pe plan international ca unele dintre cele mai frumoase si mai exotice. Plajele albe, scaldate de ape turcoaz, raurile subacvatice si recifele de corali, savoarea bucatariei locale, cu tequilla si tortilla, precum si cantecele interpretate de mariachi sunt doar cateva dintre atractiile acestei tari.

Mexico City
 

Mexico City (Ciudad de Mexico) sau DF (Distrito Federal) este capitala Mexicului si unul dintre acele orase care acumuleaza un numar impresionant de superlative. In primul rand, Ciudad de Mexico este unul dintre cele mai mari orase din lume, cu o populatie de aproximativ 25 de milioane de locuitori. Orasul se extinde tentacular. Sunt diferente mari intre zgarie nori si casele construite pe dealurile din jur, care n-au nici apa curenta, electricitate, geamuri, nu-s nici macar vopsite! Orasul este foarte poluat. Ar trebui sa se vada vulcanul Popocatepetl, dar nu se vede din cauza norului de poluare” ne povesteste Elena Ciobanu, din Bucuresti.

Mexico City este centrul financiar, politic si cultural al Mexicului. Pentru turistii amatori de viata de noapte, Mexico City este destinatia ideala. Pe de alta parte, cei care obisnuiesc sa inchirieze o masina si sa se deplaseze pe cont propriu trebuie sa stie ca traficul din Mexico City este unul aglomerat si haotic. 

Sursa foto: Elena CiobanuIn Mexico City sunt numeroase locuri de vazut, de la Centro Historico, catedrala metropolitana, Pacio National, Colegio de San Ildefonso, un important centru de invatamand gazduit de o cladire de secol XVI, Palacio de Bellas Artes etc. Principalele zone turistice ale orasului sunt Centro Historico, Zona Rosa, Polanco, Roma, Condesa si Lomas de Chapultepec.


Muzeul National de Antropologie
este unul dintre cele mai importante muzee pe plan international si o vizita aici poate dura oricat de mult timp. Paseo de la Reforma este cel mai mare si mai important bulevard din Mexico City. Cei care ajung aici vor gasi un numar impresionant de atractii turistice, de la Monumentul Independentei la cladirile hotelurilor luxoase, cele ale ambasadelor, dar si cladirile in stil colonial.
 

La mare, pe litoralul mexican: Acapulco, Cancun , Riviera Maya


Principalele destinatii turistice de pe litoral sunt Acapulco, Cancun si Riviera Maya.

acapulco se afla in sudul Mexicului si este cunoscut ca una dintre cele mai vechi si mai renumite statiuni de pe litoralul mexican. Clima placuta si frumusetea plajelor din Acapulco fac din aceasta statiune una dintre cele mai cautate destinatii de plaja din lume. Pe langa sporturile de apa care se practica aici, turistii au ocazia sa descopere si o serie de atractii ale zonei, precum Parcurile Papagayo, Parco National El Veladero sau Parco Cici. De asemenea, in statiune se mai pot vizita Catedrala, portul Acapulco sau stancile La Quebrada, de pe care sportivii indrazneti fac sarituri riscante in apa.

Despre orasul de coasta Cancun se spune ca ar avea unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Vremea insorita, nisipul alb si apele turcoaz ale Caraibelor fac din Cancun o destinatie de vacanta ravnita de turistii de pretutindeni. Printre cele mai practicate sporturi de aici sunt scuba diving, jet ski si parasailing. Iubitorii de sporturi de apa gasesc in Cancun unul dintre cele mai importante centre de scufundari din lume, aici existand mai multe recife de corali. Tot in Cancun se viziteaza situl arheologic mayas “El Rey”, cu ruine bine conservate ale vechii civilizatii.

Sursa foto: Elena CiobanuDe-a lungul Marii Caraibe se intinde Riviera Maya, care gazduieste unele dintre statiunile de top din Peninsula Yucatan. In Riviera Maya se afla o astfel de statiune cunoscuta la nivel mondial. Candva un vechi sat de pescari, Playa del Carmen ofera vizitatorilor hoteluri luxoase, restaurante cu bucatarie internationala, centre de scufundari si excursii in jungla.

Riviera Maya este potrivita pentru cei care doresc sa-si petreaca luna de miere intr-o destinatie exotica indepartata, pentru vacantele spa, dar si pentru vacantele in familie. Isla Mujeres si Tulum sunt alte doua destinatii importante de pe riviera mexicana.


Cat te costa o vacanta in Mexic


Pentru a ajunge in Mexic, trebuie in primul rand sa iei biletele de avion, zborul fiind cu escala. Poti pleca dintr-unul dintre orasele europene precum Budapesta sau Dusseldorf. Pachetele agentiilor de turism sunt in general de tip all inclusive, cuprinzand zborul cu escala pana la Cancun, 7 nopti de cazare intr-un hotel de 4 sau 5 stele si transferul de la aeroport. O astfel de vacanta incepe cam de la 1300 euro de persoana, dar poate depasi 2000 euro.

Pentru revelionul 2011, o vacanta in Mexic costa 2100 euro de persoana, cu zbor din Madrid. La aceasta suma se adauga taxele de aeroport, de viza si alte taxe guvernamentale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea