Vacante

#bucovina #sarbatori de iarna #pensiuni

Vacanta de iarna in Bucovina

Bucovina este una dintre destinatiile cele mai cautate pentru sarbatorile de iarna, datorita regiunii bogate in traditii si a numeroaselor oferte de vacanta. In acest an se desfasora si programul turistic “Craciun in Bucovina”, care aduce vizitatorilor acestei zone o serie de evenimente care cuprind obiceiuri locale , sezatori, colinde etc.

Ce evenimente au loc in Bucovina de sarbatori
 

Programul "Craciun in Bucovina" a inceput in ajun de Sfantul Nicolae si se va desfasura pana in prima zi din 2011. Pana pe 16 decembrie au loc diverse actiuni in localitatile judetului, in cadrul carora turistii pot vedea pregatirile localnicilor pentru Craciun si Anul Nou.

Din 19 decembrie incep programele de colindat, cu spectacole in orasele din judet. Turistii care vor fi la Sucevita pe 23 decembrie vor avea ocazia sa asiste la un concert “Colinda Colindelor”. In 25 decembrie un alt concert va avea loc la Gura Humorului. Intre 27 si 30 decembrie au loc festivaluri de obiceiuri in cadrul carora colindatorii dau viata traditiilor vechi cu masti.

Evenimentele au loc in diverse zone si locuri din Bucovina precum Manastirea Humor, Valea Moldovitei, Straja, Botosana, Ciocanesti , Malini, Sucevita, Poiana Stampei, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie Suceava etc.
 

Ce pregatesc pensiunile din Bucovina pentru turisti
 

Majoritatea ofertelor de cazare in Bucovina pentru sarbatori vin din partea pensiunilor, dar exista si vile sau hoteluri. Proprietarii de hoteluri si de pensiuni propun oferte de vacanta cu mese bogate, de la care nu lipsesc bauturile traditionale palica si afinata si mancaruri traditionale precum tochitura bucovineana (carne, costita si carnati de la Hramul Porcului).

Pentru activitatile din timpul liber, pensiunile pun la dispozitia turistilor diverse servicii si facilitati precum piscina, sauna, foisor, tenis de masa, biliard etc. Cei care doresc sa faca o plimbare cu sania trasa de cai pot solicita asa ceva, iar serviciul este contra cost. Pentru cei mai sportivi exista posibilitatea de a inchiria un ATV.  Unii proprietari de pensiuni propun musafirilor sa participe la un foc de tabara in poiana, cu vin si tuica fiarta.

Un posibil atuu al pensiunilor il reprezinta faptul ca, pe langa evenimentele si obiceiurile la care poti asista, ai ocazia sa traiesti intr-o atmosfera traditionala si stand in propria ta camera. Exista case taranesti cu laite si cuptor, cu mese din butuci de lemn si bar cu semineu, unde sa te relaxezi. Este bine insa sa te interesezi care sunt conditiile oferite.

La o pensiune de 3 margarete din Gura Humorului, o vacanta de 4 nopti costa aproximativ 750 lei de persoana. Pachetul asigura cazarea in camera dubla, 3 mese pe zi, doua mese festive si acces la facilitatile pensiunii.

Vacanta de revelion, insa, este mult mai scumpa. De exemplu, in Valeni Stanisoara o vacanta de 5 nopti pentru doua persoane costa 800 euro, la o pensiune de 4 margarete.  Pentru copiii cu varste sub 6 ani se acorda gratuitate. O astfel de vacanta asigura cazare cu 3 mese pe zi, cinva festiva, spectacol, datini si obiceiuri ale zone si diverse activitati precum o plimbare cu sania.

In Campulung Moldovenesc, o vacanta de revelion 2011 costa 1080 lei de persoana, pentru 4 nopti de cazare. Pachetul asigura cazarea intr-o pensiune de 3 margarete cu mic dejun si cina, masa festiva de revelion cu bauturi incluse, o plimbare cu sania trasa de cai, un picnic pe 1 ianuarie si un program artistic cu traditii locale .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea