Vacante

#conditii de calatorie grecia #conditii de calatorie #avertizare calatorie # vacanta grecia #grecia #mae

Urmeaza sa pleci in Grecia? Poti fi testat la granita! MAE - noi reguli de calatorie

Multi romani si-au planificat deja vacanta in Grecia. Statul impune noi reguli de calatorie pentru turistii care vor sa intre in tara, incepand cu 1 iulie.

 

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, ca persoanele care intra in Grecia cu masina pot fi testate, aleatoriu indiferent daca au fost sau nu vaccinate. Daca rezultatul testului este pozitiv, persoanele nevaccinate intra in carantina 10 zile, iar cele vaccinate 7 zile.

Desi initial MAE anunta ca toate persoanele care intra in statul elen, pe la frontiera terestra, urmeaza sa fie testate, astazi a rectificat anuntul, dand vina pe o greseala de traducere.

„A fost introdusa obligativitatea testarii la punctele de frontiera a tuturor persoanelor care intra pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantina cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locatie stabilita de autoritatile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantina de doar 7 zile”, este mesajul transmis initial de MAE.

Prin urmare, la intrarea in tara, turistii vor fi testati aleatoriu, indiferent de tara de provenienta.

”In contextul informatiilor anuntate de MAE in cursul zilei de ieri cu privire la modificarea conditiilor de intrare in Grecia, MAE precizeaza ca, dintr-o regretabila eroare de traducere a Ambasadei Romaniei la Atena a normelor publicate in Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusa mentiunea testarii conform unui algoritm stabilit de catre autoritatile elene la trecerea frontierei, inducandu-se ideea gresita ca toti cetatenii care vor intra in Grecia pe cale terestra vor fi supusi testarii.”, a transmis MAE astazi.

Prin urmare, testarea se va face aleatoriu, conform unui algoritm stabilit de catre autoritatile elene.

De asemenea, MAE precizeaza ca toate categoriile de persoane trebuie sa completeze (cu cel putin 24 de ore inaintea inceperii calatoriei, indiferent de statul de provenienta) formularul Passenger Locator Form / PLF, cu datele de contact din Republica Elena. Acest formular este disponibil pe pagina de internet: https://travel.gov.gr.

Turistii care se deplaseaza cu avionul nu sunt testati, dar trebuie sa completeze formularul de localizare a pasagerilor.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea