Vacante

Unde schiezi iarna asta

Amatorii de ski din tara au la dispozitie mai multe posibilitati in aceasta iarna. Favoritele mondene sunt Predealul si Poiana Brasov. Exista insa partii bune si in locuri precum Azuga si Busteni. Partii de ski pe Valea Prahovei In Predeal ajungi cu microbuzele care pleaca din jumatate in jumatate de ora, intre orele 7.00 si 21.00. Poti sa-ti faci rezervare dinainte, daca vrei sa pleci la o anumita ora. O alta varianta o reprezinta trenul. Daca vrei sa alegi varianta trenurilor zapezii, informeaza-te la o agentie CFR, pentru a stii daca ruta aleasa dispune de un astfel de tren. Conform informatiilor recente, acestea pot fi anulate in iarna 2007-2008. Exista totusi restul trenurilor obisnuite, care circula foarte des spre Brasov, cam din ora in ora. Cea de-a treia varianta si cea mai confortabila este masina proprie. In Predeal ai partiile Cocosul, Clabucet, Subteleferic, cu grade de dificultate mediu, usor si respectiv, dificil. ski_busteni kalinderuCei care merg in Busteni schiaza pe Partia Kalinderu, cu un grad mediu de dificultate. In Azuga sunt Partiile Stalom Sorica si Olimpica, cu un grad ridicat de dificultate. Una dintre cele mai bune partii pentru profesionisti este Sorica. Pentru ca nu se bucura de faima in lumea mondena, turistii o vor gasi mai putin aglomerata. Sinaia se bucura de o gama mai larga de partii, Dorului, Papagal, Turistica, Vanturis, Valea Dorului, Carp. Alte partii din tara statiunea ranca partieStatiunea Ranca se afla in judetul Gorj , la 18 km de Novaci. Poti ajunge aici cu masina. La o altitudine de 1650 metri, pe versantul de sud al Muntilor Parang, statiunea permite practicarea sporturilor de iarna din septembrie pana in mai. Posibilitatile sunt reprezentate de ski, snowboard , ski athlon, ATV. In plus, turistii au ocazia sa vada lacurile glaciare Mija, Lacul Verde, Rosiile, Calcescu. arieseni partie se afla la o altitudine de 950 m, la dintre judetele Alba si Bihor, in Muntii Apuseni. Sezonul se ski se intinde din luna decembrie pana in martie. Cea mai buna partie se numeste Vartop si are o lungime de 1000 m. Schiurile de inchiriat costa in jur de 20 RON, oferta avand preturi mai ieftine decat in statiunile de pe Valea Prahovei. Turistii care vin aici viziteaza Ghetarul de la Scarisoara, aflat la numai 15 km de , Groapa Ruginoasa, Pestera Poarta lui Ionele, sau Pestera Portile Bihorului, manastirea Posada, etc. Este bine sa stii poiana partie
  • Saniuta. Inchirierea unei pe o partie te costa in jur de 10 RON pe zi.
  • Schiuri. Daca nu mergi cu echipament propriu, trebuie sa dai intre 20 si 80 RON pe zi.
  • Instructor ski. Pentru o ora de ski cu un instructor specializat pretul este cam de 6 euro/h.
  • Telecabina . Ca sa urci cu telecabina in Sinaia trebuie sa platesti cam 10 RON si tot atat pentru coborare. Un bilet urcare-coborare e ceva mai ieftin, 18 RON. Este bine sa iei in considerare si faptul ca adesea in sezonul rece cozile pot dura si 2 ore, ceea ce scurteaza mult din timpul petrecut pe partie. Ski in Muntii Fagaras, Balea Daca inca nu ti-ai facut planuri pentru , intra aici si poti castiga o excursie in Turcia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea