Vacante

# Aosta #Parang schi #Sureanu schi #Ariseni schi #statiuni schi #schi #bansko

Unde schiem anul acesta?

Partiile din Brasov si Valea Prahovei sunt cele mai renumite si cele mai cautate in timpul sezonului de schi. De aceea uneori se creeaza aglomeratie pe partie si iti e foarte greu sa gasesti camere libere in sezon. Insa asta nu inseamna ca nu mai exista si alte locuri potrivite pentru un slalom prin jaloane pe schiuri. Indiferent ca vrei sa ramai in tara sau sa pleci in strainatate, locuri si locatii sunt destule.

De aceea o sa enumeram cateva partii din tara si nu numai, cu preturile la cazari aferente. Preturile sunt luate de pe site-urile de booking si pot sa difere fata de cele cerute la fata locului. De aceea cel mai bine estae sa va informati inainte pentru a fi siguri.


1. Ariseni

Aflta la limita intre judetele Bihor si Alba, statiunea Ariseni gazduieste 4 partii cu o lungime totala de 3 km. Sunt portiuni pentru incepatori, cei care s-au mai dat si portiuni mai avansate pentru profesionisti. Lipsesc instalatiile de zapada artificiala, insa cea naturala este din plin. Preturile incep de la 40 de euro pe noapte in aceasta perioada si aproximativ 60-70 de euro pe noapte in timpul sezonului.

2. Sureanu

Tot in apropiere de judetul Alba, statiunea Sureanu ofera iubitorilor de sporturi montane 9 partii cu o lungime totala de 10 km. Nici in aceasta zona nu sunt prezente aparate de zapada artificiala, insa prognoza meteo ne asigura ca o sa fie zapada naturala.

Preturile pentru hotelurile si pensiunile din zona se ridica tot la 60 de euro pe noapte daca programarile se fac de pe acum si cel mai probabil o sa urce la 70-80 de euro in sezon.

3. Parang

Foarte aproape de orasul Petrosani, statiunea este formata din 7 partii cu o lungime totala de 6 km. Nu se poate ajunge pana la partie efectiv, fiind un drum forestier ce poate fi accesat doar cu masina de teren. Insa exista telescaun chiar langa cel mai aproape hotel de partie, Rosu, care fac accesul mai usor. Pretul este de 40 de euro pe noapte pentru early booking si cel mai probabil va creste cu 10-20 de euro daca cereti cazare chiar in ultimul moment.

4. Pamporova, Bulgaria

Vecinii nostri Bulgari sunt o optiune si pentru iarna, nu doar pentru vara. Statiunea Pamporova este renumita ca fiind cea mai luminata, inregistrand 270 de zile cu soare anual. Sunt un total de 22 de piste, dintre care doar la 14 exista acces cu telescaunul, restul facandu-se fie cu snowboard-ul, fie clasicul mers. Este o locatie in special pentru incepatori sau intermediari, aici fiind prezenta cea mai accesibila pista pentru ei cu o panta medie, lunga de 3 km.

Pretul pe noapte este de 26 de euro la un hotel de 3 stele cu all-inclusive si se ridica la 38 de euro in timpul revelionului. La un hotel de 4 stele pretul este de 29 pe noapte in aceasta perioada si se ridica la 50 la final de an. Sunt 76 de hoteluri in total, cu siguranta ai de unde alege.

5. Bansko, Bulgaria

Cea mai renumita statiune din Bulgaria, Bansko, cu peste 70 de km de partii si hoteluri care sa cazeze turistii dornici de sporturi montane. Sezonul de schi incepe aici din 5 decembrie si tine pana pe 15 mai. Sunt disponibile centre de ajutor si ambulante non-stop pentru a putea trata rapid orice urma a unei cazaturi.

Pretul unei camere duble la un hotel de 3 stele este in jur de 25 de euro incepand din 22 decebrie, urca la 50 in timpul revelionului si dupa coboara la 25 continuand cu un pret stabil de 28 pana la sfarsitul sezonului.

6. Aosta, Italia

Probabil cea mai renumita statiune de schi din Italia formata cu 5 resorturi, peste 800 de km de piste de schi marcate si 150 de telecabine numai gata sa duca turistii in varful muntelui. Este si cea mai potrivita statiune pentru helisky, mai exact urcarea cu elicopterul catre cel mai inalt varf si coborare pe schiuri de acolo. Toata experienta asta costa mai putin de 150 de euro insa andrenalina este garantata. Preturile pentru cazare incep de la 50 de euro pentru hotelurile aflate la o distanta de 50 de km de statiunile montane si urca pana la 100 de euro pe noapte pentru hotelurile de la poalele pistelor de ski. Distractia e inclusa in pret.

Sursa foto: banskoblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea