Vacante

#italia #franta #cehia #paris #roma #praga #venetia #verona #florenta #turism #oferte

Unde poti merge in aceasta iarna cu 300 de euro (II)

Anul 2010 se anunta si el unul de criza. De aceea o vacanta de iarna la inceputul acestui an ar trebui sa fie cat mai ieftina. Daca te-ai gandit sa investesti 300 de euro intr-o vacanta in strainatate si inca nu te-ai decis, iata si alte idei de destinatii.

1. Italia, destinatie pentru indragostitii pasionati de istorie si cultura
 

Peninsula italiana poate fi o destinatie speciala pentru aceasta iarna, mai ales datorita faptului ca in aceasta tara gasesti posibilitati turistice multiple: turism cultural, ski si alte sporturi de iarna in Alpi, turism pentru indragostiti dar si multiple locuri incarcate de istorie.

Daca vrei sa mergi in Italia, poti alege intre multiple destinatii precum Venetia, care in iarna gazduieste Carnavalul de la Venetia si alte serbari speciale cu ocazia Valentine’s Day si care este pe tot parcursul anului un oras care merita vizitat, Roma si ale sale vestigii pline de istorie, Verona, care se afla si ea in topul oraselor cautate de indragostiti.

Cei care vor sa mearga in Peninsula in aceasta iarna ar trebui se gandeasca care va fi destinatia spre care se vor indrepta, in functie de acest lucru trebuind sa-si stabileasca si bugetul.

Pentru o sesiune de shopping la Milano va trebui sa scoti din buzunar intre 114 si 200 de euro pentru un sejur de patru zile, cu cazare si mic dejun inclus, in functie de confortul ales, potrivit ofertelor de aici si aici.

Daca vrei la schi in Alpii italieni, va trebui sa scoti din buzunar intre 170 si 290 de euro/sejur, in functie de serviciile pe care ti le-ai ales si confortul dorit (camera de 4 sau 6 persoane, sauna, masaj, garaj etc), potrivit ofertei pe care o poti gasi aici. De asemenea, poti opta pentru planificarea propriului sejur tinand cont ca te poti caza in camere sau in apartamente, impreuna cu un grup de prieteni, pentru preturi pornind de la 40 de euro pe zi.

Iar daca alegi capitala Roma, atunci ar trebui sa stii ca o vacanta de 3 zile de shopping sau pur si simplu de plimbare la Roma, cu avion, cazare si mic dejun te va ajung in jur de 250 de euro, potrivit acestei oferte. Nu uita faptul ca iti poti planifica si singur vacanta, tinand cont de faptul ca o noapte de cazare la Roma, intr-o camera dubla costa de la 50 de euro pe noapte. In cazul in care mergi cu prietenii, puteti opta pentru un apartament de doua sau trei camere, pe care il veti gasi la preturi pornind de la aproximativ 100 de euro pe noapte.
 

2. Franta, o tara mereu indragostita
 

La fel ca vecina sa Italia, Franta este o destinatie in care poti gasi si mare, si munte, si cultura, si romantism. In doar cateva cuvinte, multe locuri speciale. Fie ca alegi sa mergi la schi in Alpi, intr-o excursie la castelele de pe valea Loirei sau in capitala indragostitilor, Paris, Franta este o minune de vizitat si in timpul iernii.

Daca vrei sa petreci Valentine’s Day la Paris, atunci ar trebui sa te pregatesti din timp si sa-ti rezervi unul dintre pachetele speciale puse la dispozitie de Blue Air in februarie, special pentru indragostiti.  De asemenea, daca vrei sa vezi ce inseamna capitala Frantei din punct de vedere cultural si turistic, ar trebui sa iti stabilesti vacanta, tinand cont ca Parisul nu este un oras tocmai ieftin: cazarea costa in jur de 100 de euro pe noapte la un hotel de 3 stele, la care se adauga cheltuielile cu masa si vizitele la obiectivele turistice.

Daca vrei sa faci shopping la Paris, poti alege intre ofertele de aici, unde preturile pentru un sejur de patru zile, cu cazare, mic dejun si transport se situeaza in jurul sumei de 200 de euro. Nu uita nici de excursiile la Disneyland Paris, acolo unde puteti ajunge scotand din buzunar de la 186 euro / persoana in camera dubla pentru un pachet pentru 2 nopti, potrivit acestei oferte. In acest pachet sunt incluse cazarea, transportul, si distractia in faimosul parc de distractii , iar pentru un adult platitor, un copil de pana in 12 ani poate merge gratuit.

Pentru a schia in Alpii francezi, trebuie sa te gandesti spre ce statiune vrei sa te indrepti. Daca vei dori o vacanta cu un buget de 300 de euro, atunci ar trebui sa stii ca ai putea ajunge in Les Orres, acolo unde un pachet de sapte nopti de cazare, cu transportul si echipamentul de schi asigurate, costa 285 de euro, potrivit acestei oferte sau in alte statiuni franceze, acolo unde o camera costa de la 35 de euro pe zi, pentru o persoana.
 

3. Cehia - din ce in ce mai multi romani merg la Praga
 

Cehia este una dintre cele mai importante aparitii pe harta turistica a fostului “bloc comunist” european. Desi are probleme cu sistemul de autostrazi si cu adaptarea la limbile vorbite de turistii straini, aceasta tara este una dintre preferatele romanilor, in ultimii ani. Desi atractiile tarii nu inseamna un singur oras, de departe cel mai vizitat oras ceh este Praga.

Capitala tarii este renumita pentru palatele, strazile, arhitectura si locurile istorice pe care le gazduieste, dar si pentru faptul ca este o destinatie plina de incarcatura turistica si emotionala.

Si pentru ca agentiile romanesti de turism tin cont si de acest lucru atunci cand isi alcatuiesc ofertele pentru acest an. In aceasta iarna, poti ajunge intr-o excursie “ city break ” la Praga, scotand din buzunar intre 199 si 285 de euro, cu cazare, mic dejun si transport, pretul depinzand de confortul pe care ti-l doresti, potrivit ofertelor pe care le poti gasi aici sau aici.

Poti alege tipul de hotel si serviciile pe care ti le doresti, din aceasta oferta, tinand cont de faptul ca pentru o noapte de cazare vei plati pentru o camera o suma cuprinsa intre 20 si 130 de euro, in functie de confort si servicii. Va trebui insa sa tii cont si de cheltuielile cu mancarea si vizitarea obiectivelor turistice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea