Vacante

#pasaport de vaccinare #calatorie #vaccin

Unde poti calatori fara probleme daca esti vaccinat impotriva coronavirusului

Exista vesti bune pentru cei care s-au vaccinat impotriva coronavirusului. Pot calatori fara probleme in cateva tari, facand dovada vaccinarii cu ambele doze de vaccin. Atentie, insa, a doua doza de vaccin trebuie efectuata cu cel putin 14 zile inainte de calatorie.

 

Mai multe tari Europene si nu numai, au decis sa le permita turistilor sa calatoreasca inainte ca certificatul verde sa poata fi folosit. Trebuie sa ai insa certificatul de vaccinare care sa fie tradus si in limba engleza.

Atentie insa, trebuie sa verifici ca tarile sa nu fie pe lista neagra daca nu vrei sa stai in carantina la intoarcerea in tara!

Croatia

In Croatia poate calatori orice persoana vaccinata. Cei care nu sunt vaccinati au nevoie de un test PCR si un test antigen negativ. Se va efectua un al doilea test in Croatia, la 10 zile de la sosire.

Muntenegru

Incepand cu 12 aprilie, Muntenegru permite intrarea in tara oricarui vizitator care poate face dovada ca este vaccinat cu ambele doze de vaccin. Celor nevaccinati li se va solicita fie testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, fie rezultatul pozitiv al unui test serologic - anticorpi clasa IgG. Cei care nu indeplinesc aceste reguli vor sta 14 zile in carantina. 

Slovenia

In Slovenia pot calatori cetatenii romani vaccinati cu serul Pfizer/Biontech dupa minim 7 zile de la efectuarea celei de-a doua doze, cu Moderna dupa cel putin 14 zile de la efectuarea celei de-a doua doze, dar si cei vaccinati cu prima doza de AstraZeneca, la minim 21 de zile dupa vaccinare.

Cei nevaccinati trebuie sa prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ sau un test rapid de antigen.

Estonia

In Estonia pot calatori fara probleme persoanele care au efectuat vaccinul complet impotriva coronavirusului in ultimele 6 luni.

De asemena, pot calatori fara a fi nevoiti sa stea in carantina cei care au s-au vindecat de covid, insa nu cu mai mult de 6 luni inainte de calatorie.

Lituania

In Lituania pot calatori fara restrictii persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de ser. De asemena, mai pot calatori si persoanele care su trecut prin boala si s-au vindecat, insa acestea trebuie sa prezinte un test PCR sau antigen pozitiv, cu data la care s-a produs infecta, tradus in lituaniana, engleza sau rusa).

Belize

Pentru a li se permite sa calatoreasca in Belize, tara situata in America Centrala, calatorii trebuie sa prezinte un card de vaccin COVID-19 care sa ofere dovada vaccinarii complete cu cel putin doua saptamani inainte de sosire. Cei care nu au fost vaccinati trebuie sa prezinte un test negativ COVID-19 PCR, efectuat cu cel mult 96 de ore inainte de calatorie, sau un test negativ cu antigen rapid, efectuat cu cel mult 48 de ore inainte de calatorie.

Guatemala

Si in guatemala pot calatori cei care s-au imunizat complet cu cel putin doua saptamani inainte de calatorie, sau cei care au dovada unui teste negativ efectuat cu maxim 72 de ore inainte de calatorie. 

Ecuador

In Ecuador pot calatori persoanele vaccinate complet cu minim doua saptamani inainte de calatorie, dar si cele care fac dovada unui test negativ de Covid, efectuat cu cel mult trei zile inainte de calatorie. 

Polonia

Persoanele care vor sa calatoreasca in Polonia o pot face daca sunt vaccinate complet (cu ambele doze, cu cel putin doua saptamani inainte de calatori) cu un vaccin autorizat in UE. Mai pot calatori si eci care au trecut prin boala in ultimele sase luni si fac dovada unui test pozitiv, precum si a unui test negativ inainte de clatorie. 

Grecia

Si Grecia le permite romanilor sa calatoreasca daca sunt vaccinati complet. Mai pot calatori si cei care fac dovada unui test PCR negativ.

Israel

Israelul va primi turisti straini din 23 mai si incheie acorduri bilaterale cu diferite tari privind conditiile de acces. In discutie este si un acord cu guvernul roman, prin care ar trebui ca Israelul sa recunoasca certificatul de vaccinare emis in Romania. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea