Vacante

#iarna #vacanta #romania #decembrie

Unde evadezi de 1 decembrie

De 1 Decembrie ai posibilitatea sa-ti iei o scurta vacanta de 2, 3 zile, pentru a-ti incarca bateriile. Fiind in mijlocul saptamanii, este scuza perfecta pentru un weekend prelungit sau pentru o scurta escapada la munte in Romania sau peste hotare. Cu doar 30 euro pe noapte poti sa schiezi intr-una dintre statiunile bulgaresti sau austriece. Iar in Europa, te asteapta marile metropole la preturi care uneori se situeaza sub 200 euro pentru un scurt sejur.

1 Decembrie, o escapada scurta si ieftina in strainatate
 

Anul 2010 a fost bogat in oferte de vacanta pentru weekend si weekend prelungit, la tarife atractive. Pachetele propuse de agentii includ de obicei de la 2 la 4-5 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri bine pozitionate, din marile metropole europene. O astfel de minivacanta costa mai putin de 300 euro si include cazarea cu mic dejun, asistenta turistica, transferul de la aeroport si biletul de avion. Cei care nu au apucat sa profite de aceste oferte o pot face chiar de 1 decembrie, unde exista o multime de pachete, special concepute.

Astfel, poti sta la Roma 3 zile, cu 198 euro, conform agentiei J’Info Tours. Cazarea se face la un hotel de 3 stele. Cei care doresc sa stea intr-un hotel de 4 stele platesc pentru acelasi pachet de vacanta un pret de 228 euro de persoana. La pretul pachetului se adauga taxele de aeroport.

In Atena, pretul unui sejur de 3 zile pentru 1-3 decembrie 2010 este  intre 170 – 295 euro de persoana, in functie de hotelul ales.

Sursa foto: iics.k12.trChiar si Londra este atractiva pentru o minivacanta de 1 Decembrie, chiar daca in general este considerata un oras mai scump. Astfel, un sejur de 2 nopti costa intre 244 si 262 euro de persoana, conform aceleiasi agentii.
 

Bulgaria ramane una dintre cele mai atractive destinatii pentru vacanta de iarna, din punct de vedere al cheltuielilor. Cei care doresc sa mearga la schi de 1 Decembrie o pot face intr-una dintre statiunile de schi bulgaresti: Borovets, Bansko, Pamporovo. Preturile sunt foarte atractive, avand in vedere ca la un hotel de 4 stele din Bansko pretul unei camere duble este de 34 euro pe noapte. Astfel, gasesti sejururi de 3 nopti la doar 101 euro, conform agentiei Paralela 45. Pentru family room, se plateste 110 euro de persoana, cazare cu demipensiune. Pentru copiii pana in 2 ani se acorda gratuitate, iar pentru cei cu varste intre 2 si 12 ani se plateste un pret de 35 euro. 

Iata si alte oferte de 1 Decembrie:

  • Praga, 4 nopti cu avion, 260 euro (agentia Paralela 45)
  • Kaprun, 4 nopti, 195 euro (agentia Paralela 45)
  • Viena, 2 nopti cu avion, 155 euro (agentia J’Info Tours)
  • Milano, 2 nopti cu avion, 150 euro (agentia J’Info Tours)
  • turism )
  • Barcelona, 4 zile cu avion, 299 euro (agentia Elysse Turism )
  • Salonic, 4 zile cu autocar, 99 euro (agentia Elysse Turism).
  • Balchik, 19 euro pe noapte la hotel 4 stele (agentia AA Travel).
     

1 Decembrie in la munte in Romania
 

In Romania, gasesti oferte speciale de 1 decembrie in hoteluri sau direct la pensiuni. Preturile cele mai mici pornesc cam de la 70 lei pe noapte, pentru o camera, insa pot depasi 1200 lei pe noapte, la o pensiune de 3 margarete. Vestea buna este ca multi proprietari ofera gratuitate pentru copiii cu varste de pana la 12 ani, daca sunt cazati in camera cu 2 adulti.

Sursa foto: hotelbelvedere.roDaca de Craciun si revelion oferta culinara este bogata, de 1 Decembrie romanilor nu prea li se propun oferte de vacanta cu cine festive incluse in pret. Cu toate acestea, hotelierii si proprietarii de pensiuni recomanda preparate din bucataria proprie, ca de exemplu pui la ceaun cu mamaliguta, ciorba de perisoare, miel la protap, pastrama cu mamaliguta, bulz, mere la cuptor umplute cu miere si nuca, clatite cu miere si nuca, cozonac sau gogosi umplute cu gem de mure.


Una dintre cele mai vizitate statiuni montane este Branul, mai ales pentru weekenduri, minivacante si escapade de cateva zile. La o pensiune de 3 margarete, pretul unei camere pe noapte este de 70 – 90 lei. Daca mergi cu familia, cauta o pensiune care dispune de loc special amenajat pentru copii. In plus, poti beneficia de un foisor si de terasa cu gratar, daca este vreme frumoasa .

Daca mergi in Vatra Dornei, poti gasi oferte de minivacanta cu 3 nopti de cazare la 200 lei de persoana, intr-un hotel de 3 stele, conform Turism Guide. Pretul asigura cazarea cu mic dejun. Poti avea acces direct la telescaun si ai posibilitatea sa vizitezi statiunea, dar si atractiile turistice din zona, precum manastirile bucovinene din apropierea orasului, monumente de arta feudala romaneasca.

In Slanic Prahova , un pachet de 2 zile (1 noapte) la o pensiune costa 129 lei de persoana, pret in care sunt incluse cazarea, micul dejun, pranzul, cina, serviciile de parcare si internetul, conform Turism Info.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea