Vacante

#vacanta tematica #turism tematic #vacanta romani #destinatii de vacanta #turism

Turismul tematic, ultima moda in materie de vacante, pentru romani

 

 

 

Cand vine vorba de vacanta si relaxare romanii tind sa aleaga tot ce este nou, si asta, deoarece in ultimii ani, tot mai multi romani au posibilitatea de a petrece o vacanta in afara tarii. Ultima moda este insa turismul tematic, spre care romanii se indreapta tot mai mult in ultima vreme.

 

Mai mult decat atat, romanii se indreapta in special catre ofertele de vacanta persoanalizate, care sa le ofere tot confortul de care au nevoie.

 

Alice Udrea, unul dintre cei mai reputati specialisti in turism din tara noastra, a efectuat un sondaj in urma caruia a decoperit ca perceptia depre vacanta a romanilor inseamna mai mult decat rezervarea unui bilet de avion, camera de hotel, masina inchiriata, bilete la anumite obiective turistice sau un tur ghidat.

 

Romanii au devenit din ce in ce mai pretentiosi. Acestia nu isi mai doresc sa cumpere o simpla vacanta, ci doresc sa cumpere experiente unice, conforme cu interesele lor.

 

"Turismul tematic are un rol educational si cultural, dar in acelasi timp reprezinta un mijloc inedit de petrecere a timpului liber, multi dintre turistii romani preferand sa practice activitati din zona lor de interes, hobby-uri si chiar noi experiente. Multi turisti aleg, in ultima perioada, pachete de vacanta pe yacht, tururi gastronomice de tipul food&wine, participare la diferite evenimente (show-uri, concerte, petreceri, evenimente sportive), practicarea sporturilor de care nu dispun acasa – cum ar fi canyoning, kayaking, kiteboarding, yachting, escalade, offroad etc, tururi istorice sau pe segmentul arta si arhitectura, tururi pentru biciclisti, motociclisti etc.", declara Alice Udrea, specialist in turism.

 

Printre altele, turistii romani au inceput sa aleaga Parisul sau Budapesta, nu doar pentru obiectivele turistice clasice, dar mai ales pentru gastronomie sau vin, cu tururi si degustrari la cele mai renumite domenii si crame din lume, cum ar fi cele din regiunea Champagne sau Tokaj. De asemenea, foarte populare printre turistii romani au devenit vacantele si petrecerile pe yacht, in zone precum: Grecia, Italia, Malta, Croatia sau destinatii exotice precum Thailanda.

 

"Standardele romanilor in materie de turism au crescut in ultima perioada, acestia dorind informatii cat mai detaliate, inca de la inceput, cu privire la reputatia locatiei de cazare, cerandu-ne o lista de review-uri, informatii despre traseu si durata lui, despre activitatile conforme cu interesele lor declarate, sugestii de restaurante, un meniu in functie de preferinte, lista cu obiective turistice de vizitat si chiar rezervarea de bilete pentru acele obiective. S-a creat o adevarata cultura a turismului printre romani si turismul tematic este la mare cautare incepand cu 2016", conchide Alice Udrea.

 

Sursa foto: henry4school.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea