Vacante

#cernobil #pandemie #excursie #avion

Turism in pandemie! Zbor deasupra Cernobilului, ultima tendinta in materie de vacante

Pandemia de coronavirus a provocat multe schimbari in intreaga lume. Inclusiv modul de a calatori s-a schimbat la nivelul intregii planete. Cei mai multi se orienteaza spre calatorii locale, pentru a evita riscul de a sta in carantina.

Ucrainienii au profitat de acest lucru si au lansat un proiect unic, care le permite doritorilor sa viziteze Cernobilul in zbor. Ukraine International Airlines efectueaza un "zbor pitoresc", pe ruta Kiev - Cernobil si retur, fara aterizare.

Oferta a fost anuntata pe 12 februarie, iar biletele pentru zborul din 7 martie s-au epuizat imediat, determinand compania aeriana sa organizeze un al doilea zbor pentru 13 martie.

Conform airlinestravel.ro, zborul va fi efectuat cu o aeronava Embraer E195, care va survola zona la o altitudine mica, de 900 de metri, de-a lungul raului Dnipro, in locul uneia dintre cele mai grave catastrofe din istorie. Aeronava va survola si aerodromul fabricii Antonov din Gostomel, casa An-225 Mriya. Zborul va avea o durata de aproximativ o ora si 10 minute iar pretul unui bilet este de 95 de dolari, iar ghizi vor fi chiar pilotii, care le vor spune pasagerilor si povesti de aviatie, dar si istoria Cernobilului.

Dezastrul a avut loc in anul 1986, iar zona a ramas neamenajata din cauza nivelurilor ridicate de radioactivitate. Cu toate acestea, "zona de excludere" a devenit in ultimii ani o destinatie populara pentru turistii care calatoresc in Ucraina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea