Vacante

#scala din milano #opera #covent garden #opera paris #balet

Turism cultural in Milano, Londra si Paris

Cum ar fi daca as vedea " Romeo si Julieta " dintr-un scaun de la Scala sau Covent Garden? Oare cum arata doamnele si domnii din sala de spectacole a Operei din Paris? Care este diferenta intre un spectacol la Londra si unul la Bucuresti? Daca v-ati intrebat macar o data unul dintre aceste lucruri, atunci va doriti sa fiti protagonistul unui tip special de turism cultural, cel de spectacol.

Sa te afli intr-una dintre cele mai mari sali de spectacol din lume este, cel mai probabil, un episod pe care nu il uiti toata viata. Iar noi, europenii, suntem norocosi sa avem foarte multe sali de teatru, opera sau balet in tarile vechiului continent, precum si o istorie frumoasa in acest sens. Daca vrei sa le vezi si sa le afli istoria poti incepe sa te gandesti si sa planifici o vacanta in marile orase ale Europei, care gazduiesc astfel de locatii. Noi te ajutam cu cateva sfaturi.

Milano

Locul unde se afla Teatro alla Scala, sau asa cum este cunoscut in intreaga lume, Teatrul Scala. In acest sezon pe scena de la Scala se vor juca spectacole de opera precum "Carmen" de Bizet, "Rigoletto" de Verdi ori de balet precum "Romeo si Julieta". In cazul in care vreti sa mergeti sa vedeti un spectacol la Teatrul Scala din Milano, ar trebui sa alegeti din lista spectacolelor care au loc in stagiunea 2009-2010, pe care le puteti gasi aici.

Preturile biletelor variaza intre 25 si 225 de euro, in functie de spectacol si de localizarea locului unde va doriti sa stati in sala. Pentru a va rezerva bilete la spectacolele de la Scala, va puteti alege locurile pe harta salii.

Ce trebuie sa stiti atunci cand mergeti la spectacol: tinuta este obligatorie, atat pentru doamne, cat si pentru domni (tinuta decenta si eleganta); in interiorul salii de concert este interzis accesul cu aparate de inregistrare, mancare sau tigari; telefoanele trebuie inchise; in sala trebuie pastrata linistea in timpul spectacolului, de aceea si cei care intarzie nu vor putea intra la locurile lor decat la pauza. Copii sub varsta de 6 ani nu au voie sa participe la spectacol.

Turistii care vor sa mearga la spectacol trebuie sa stie ca pot vizita si Muzeele Teatrului Scala, unde pot vedea instrumente care au apartinut marilor compozitori precum Verdi, pianine unice, picturi si sculpturi apartinand numelor marcante care au trecut pragul sau au ajutat la construirea si dezvoltarea acestui teatru, precum si o camera dedicata "Commedia dell’Arte".

Romanii care au in gand sa mearga la spectacol la Milano ar trebui sa stie ca exista agentii de turism din Italia care ofera pachete care contin bilete la spectacol si cazare la hotelurile din zona Teatrului Scala. Un exemplu in acest sens este agentia Milano24ore.com, care ofera cazare pentru trei zile si doua nopti, bilet la spectacol de opera, situat in apropierea orchestrei, precum si masa la restaurant in vecinatatea teatrului Scala, iar un astfel de pachet costa minim 570 de euro, in functie de tipul de servicii pe care si le doreste clientul si durata sederii in oras.

In plus, turistii care viziteaza Milano, trebuie sa stie ca au la dispozitie foarte multe obiective turistice culturale aparte. Mai multe detalii gasiti aici, aici si aici.

Londra

Daca vrei sa traiesti macar o seara precum un gentleman sau o lady, atunci trebuie neaparat sa ajungi la Covent Garden. In aceasta stagiune, pe scena Operei Regale din Londra pot fi vazute spectacole precum "La Boheme" (opera), "Romeo si Julieta"(balet), " Spargatorul de nuci " (balet), in interpretarea solistilor Trupei Regale de Balet, respectiv a solistilor Operei Regale. Daca te tenteaza sa vezi pe viu un astfel de spectacol, poti alege dintre mai multe reprezentatii, de pe pagina de Internet a acestei stagiuni.

Ce trebuie sa stii cand mergi la spectacol la Opera Regala din Londra? In primul rand, ca nu trebuie sa-ti cauti un frac sau o rochie, pentru ca intrarea la spectacol nu este conditionata de un cod vestimentar , precum la Scala.

Mai trebuie sa stii ca mancarea, bautura, tigarile si aparatele de inregistrare nu sunt permise in sala, insa in interiorul teatrului exista baruri si restaurante unde, pe parcursul pauzelor, dar si inainte sau dupa spectacol, se poate gasi ceva de mancare sau de baut.

Pentru cei care vor sa se simta intr-adevar speciali, acestia trebuie sa stie ca exista baruri si restaurante care le aduc mancarea in loja, daca au rezervat anterior un astfel de „tratament”. Cei care vor sa afle mai multe detalii, pot cauta pe pagina de Internet a teatrului.

Pentru turistii care si-au achizitionat un bilet la spectacol, ei ar trebui sa ajunga cu 30 de minute inainte de ora de incepere a spectacolului, anuntata pe bilet. Cei care intarzie nu vor putea ajunge la locurile lor mai devreme de prima pauza, insa vor putea vedea reprezentatia la televizoarele din foaier.

In plus, cei care nu vorbesc alte limbi decat engleza nu trebuie sa se ingrijoreze pentru ca toate piesele beneficiaza de supratitrare in engleza, acest serviciu fiind disponibil la cerere (si trebuie verificat atunci cand faceti rezervarile).

Turistii straini pot sa isi faca rezervari pentru bilete la spectacolele pe care doresc sa le vada si pe Internet, dand un click pe butonul Buy now, din dreptul fiecarui titlu de reprezentatie.

Ei trebuie sa stie ca preturile biletelor variaza intre 5 si 200 de lire sterline, in functie de tipul de spectacol si de asezarea in sala, insa poate ajunge si la peste o mie de euro, pentru spectacolele speciale.

Si Opera Regala de la Londra pune la dispozitia turistilor muzee unde se afla diverse colectii din istoria Covent Garden. Mai multe detalii puteti afla aici.

Si agentiile de turism londoneze ofera pachete turistice care cuprind cazare si bilet la spectacol, dar si pachete cu bilete si masa la un restaurant din preajma locatiei unde se desfasoara spectacolul.

Un astfel de exemplu este keithprowse.com, care pune la dispozitia turistilor un pachet de cazare si bilet la spectacolul La Boheme, la preturi pornind de la 46 de lire sterline, acest pachet fiind calculat la cele mai mici preturi de cazare si bilete la spectacol. Cei care doresc insa alte conditii, pot alege dintre optiunile agentiei, desigur, pentru un pret mai mare.

In plus, nu trebuie sa uitati faptul ca Londra este ea insasi un "depozit" cultural. Despre pregatirea unei vacante cu bani putini la Londra, cititi aici. Mai multe informatii despre ce puteti vedea la Londra si cardul cu care puteti beneficia de reduceri la Londra, cititi pe pagina de Internet dedicata turistilor care viziteaza orasul.

Paris

Capitala Frantei nu este doar orasul indragostitilor, ci si un mare punct cultural pe harta Europei. La Paris puteti gasi insa nu doar Luvrul, Montmartre si multe alte muzee, ci si Opera din Paris.

Cei care intentioneaza sa vada un spectacol de opera sau balet la Paris, trebuie sa stie ca vor fi nevoiti sa aleaga intre mai multe locatii unde au loc spectacole, precum Palais Garnier sau Opera Bastille.

Lista spectacolelor din aceasta stagiune si locatiile unde se desfasoara acestea, poate fi gasita aici. Pentru fiecare spectacol, pe pagina alocata respectivului spectacol, spectatorul poate afla si datele reprezentatiei, sala, precum si preturile biletelor. Preturile biletelor variaza in functie de spectacol si de locul in sala, insa in principiu valoarea este cuprinsa intre 5 si 180 de euro.

Dupa ce ati hotarat ce spectacol doriti sa vedeti, puteti rezerva bilete inainte. Pentru a rezerva bilete, puteti vedea planul salii si valorile biletelor pe pagina de Internet dedicata acestei facilitati.

Cei care vor sa vada o reprezentatie la Paris trebuie sa stie ca nu exista precizari privind codul vestimentar, insa exista sfaturi referitoare la modul in care spectatorul se comporta la Opera din Paris: vizitatorii/ spectatorii nu au voie sa fumeze sau sa manance decat in spatiile special amenajate in interiorul teatrului, cei care intarzie nu pot intra in sala decat la prima pauza, iar cei aflati in sala nu au voie sa foloseasca telefonul mobil sau alte instrumente electronice in timpul spectacolului.

Si la opera pariziana exista muzee care pot fi vizitate de catre turisti, atat la Palais Garnier, cat si la Opera Bastille. Tururile pot fi atat cu ghid, cat si fara ghid, iar biletele de intrare nu depasesc pretul de 8 euro (in cazul vizitelor fara ghid) si 12 euro (pentru cele cu ghid).

Iar daca dupa un spectacol de top la Opera din Paris, vi s-a deschis pofta pentru a vedea si alte obiective culturale si turistice, va puteti inspira de aici si aici pentru un astfel de demers.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea