Vacante

#tunisia #vacanta

Tunisia, o destinatie atractiva pentru tot anul

Situata pe coasta mediterana in nordul Africii, Tunisia ofera turistilor o frumusete naturala, orase antice, festivaluri pline de culoare, precum si o buna infrastructura.

Din octombrie pana in mai poti practica diverse sporturi, precum inot, surf, scufundari, golf, etc.  In aceasta perioada temperaturile sunt placute, intre 12 si 28 ° C.

Cei care doresc sa cunoasca mai bine acest pamant pot sa viziteze siturile arheologice, sau sa faca excursii in oazele din desert.

Perioada cea mai calda este intre iunie si septembrie, punctul maxim atingandu-l in luna august.

De ce Tunisia

Plajele aurii si apele de-un albastru intens reprezinta una dintre atractiile majore ale tarii.  Cele mai cunoscute statiuni sunt in Sousse , Monastir , Hammamet, Nabeul. Djerba, Tabarka. Aici turistii gasesc hoteluri pentru toate buzunarele, cu o bucatarie internationala, precum si diverse activitati de petrecere a timpului liber.

In Tunisia se ajunge foarte repede cu avionul, aproximativ 2.5h de zbor. Printre tarile musulmane, Tunisia este destul de liberala si este un teritoriu linistit.

Tunisia casa berberaCei care isi doresc ceva mai mult decat sa se relaxeze la plaja pot ajunge in siturile arheologice antice. Istoria Tunisiei poarta urmele trecerii diverselor popoare, fenicieni, romani, spanioli, bizantini, francezi, turci.  Aici exista cel mai bine conservat coloseum roman.

In muzeul din Utica sau in Muzeul National din Bardo se gasesc exponate vechi. Unele dintre cele mai faimoase in intreaga lume sunt colectiile de mozaicuri. Multe dintre ele dateaza din secolul 3 si 4 si reprezinta scene de vanatoare, panorame mitologice, zei legendari, precum si aventuri din odisee.

Oferte de vacanta in Tunisia

Tunisia poate fi vizitata tot timpul anului. Exista la agentiile de turism oferte de primavara, pentru vacanta de Paste sau 1 Mai, sejururi pe litoral in sezonul estival, vacante de toamna, precum si pentru sarbatorile de iarna.

Sousse Tunisia costumeUn circuit de 8 zile in Tunisia costa 592 euro de persoana. Pachetul include cazare cu demipensiune in hoteluri de 3 stele, asistenta turistica, transfer, ghid, intrarile la obiectivele din program, excursie cu jeep, taxe si comisioane hoteliere. Vacanta implica excursii in Tunis, Carthage, Sibi Bou Said, El Jem, Sfax, Gabes, Djerba, Matmata, Douz, Kebili, Tozeur, Sbeitla, Kairouan, Sousse.

Cei care doresc sa faca o promenada cu dromaderul trebuie sa plateasca 10 euro de persoana. Se fac plimbari in caleasca pana in oaza Degache, pentru 3.5 euro. Turistii doritori de o seara folclorica trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 19 euro.

Pentru Paste, un sejur de o saptamana in Monastir costa de la 339 euro in hoteluri de 3 stele, la 642 euro, pentru hoteluri de 4 stele. Pachetul include transport cu avionul, transfer la hotel, cazare cu all inclusive sau demipensiune si asistenta turistica.

In extrasezon, primavara sau toamna, vacantele in Tunisia au preturi deosebit de atragatoare. O saptamana poate costa pana in 130 euro de persoana, la hoteluri de 2 si 3 stele.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea