Cele trei zile de Campionat International de Gatit in Aer Liber a adunat aproximativ 3000 de turisti. Concursul s-a desfasurat in perioada 29 februarie- 2 martie 2008 . Campionatul a coincis cu lansarea noii directii de promovare a culturii vinului lansate de catre
cramele halewood - "Vinul e mai bun cand suntem impreuna". Halewood estimeaza ca activitatile din turismul viti-vinicol vor genera in 2008 cresteri cu 30% fata de 2007.
Vinul romanesc atrage turistii O mare parte din incasarile concursului vin din vanzarea vinului, circa 30%, potrivit Halewood. Turistii au avut ocazia sa traiasca nemijlocit experienta productiei vinului si spumantului si sa afle cate ceva despre tehnologia de fabricatie si traditia vinului. Concursul a promovat turismul viti-vinicol prin cramele din tara. Spumantul Rhein Extra este recunoscut ca "Furnizor al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei" si a fost declarat cel mai apreciat supant de catre vizitatori. Detine dreptul de a inscriptiona pe eticheta blazonul familiei regale.
Campionatul International de Gatit in Aer Liber a reunit bucatari profesionisti si amatori din Romania, Germania, Franta, Ungaria si Marea Britanie. Competitia s-a axat pe preparatele culinare reci si pe cele gatite in aer liber, la cean, plita si gratar.