Vacante

#turism #destinatii vacanta # rute turistice

Trasee unice in lume

Esti in cautarea unor trasee turistice mai speciale si nu stii unde anume sa le cauti? Ei bine, noi am gasit cateva locuri superbe, dar care necesita ceva mai multa experienta.

Din start te anuntam ca trebuie sa fii in forma maxima: plamani zdraveni, picioare antrenate si, in general, o conditie fizica buna.

Dat fiind ca sunt trasee serioase, trebuie sa porti un echipament pe masura. Te sfatuim sa te echipezi cu bocanci rezistenti, haine care sa nu te incomodeze la mers si...chef de aventura.

1. GR20, Franta

Aceasta calatorie de 15 zile (168km) prin Corsica presupune mult efort, dar este legendara pentru diversitatea peisajelor. Sunt paduri, cratere sapate de vant, lacuri glaciare, torenti, turbarii, maquis, varfuri acoperite cu zapada, campii, neves(intinderi de gheata formate din zapada). Te avertizam ca vei avea parte de un drum stancos, uneori abrupt.

Creat in 1972, GR20 leaga Calenzana (Balagne) de Conca, nordul zonei Porto Veccio.

2. Inca, Peru

Acest drum vechi de 33 kilometri a fost facut de incasi si este traversat anual de mii de oameni. Drumul duce de la Valea Sacra la Machu Picchu, facandu-si loc in sus, in jos si in jurul muntilor. Privelistea varfurilor inzepezite si padurile de printre nori combinate cu placerea mersului de la o ruina la alta, fac din acest drum cel mai cunoscut din America de Sud.

3. Pays Dogon, Mali

'Tara locuitorilor din Dogon' este una dintre cele mai frumoase regiuni din Africa. O calatorie in aceasta zona poate dura intre 2 si 10 zile. Satele Dogon sunt asezate printre stanci, locuitorii fiind cunoscuti datorita dansurilor pe picioroange, usilor sculptate cu maiestrie si locuintelor construite pe stancile aparent inaccesibile.

4. Tabara la baza Everestului, Nepal

Atingand o altitudine de 5545 metri la Kala Pattar, aceasta drumetie de 3 zile este foarte populara printre cei care vor sa spuna: "Am fost la baza celui mai mare munte din lume". Inaltimile pe care le atingi pe parcursul drumului sunt ametitoare la propriu, insa te vei obisnui rapid cu acest lucru.

5. Muntii Himalaya, India

Daca iti doresti mai multa singuratate, incearca sa urci din India pe cel mai inalt munte din lume. Calatorii de anduranta pot urca pe varf in 24 de zile de la Spiti la Ladakh, fost drum commercial, o ruta extrem de provocatoare. Altitudinea mare si terenul pustiu l-au inspirit pe scriitorul Rudyard Kipling, creatorul "Cartii junglei", sa exclame: "Cu siguranta zeii locuiesc aici; acesta nu este un loc pentru oameni".

6. Overland, Australia

Salbaticia Tasmaniei este accesibila pe 80 de kilometri din drumul Overland. Serpuind intre Muntele Cradle si Lacul St. Clair (ce mai adanc lac natural din Australia), drumul bine definit trece prin munti abrupti, lacuri frumoase, paduri extinse si tinuturi mlastinoase.

7. The Narrows, SUA

The Narrows este o drumetie de 26 de kilometri care presupune mersul pe cursul raului american Virgin. Cu acest prilej vei putea admira canionul pe care raul l-a modelat de-al lungul timpului. The Narrows este un traseu care poate fi parcurs intr-o singura zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea