Vacante

#transfagarasan

Transfagarasan, drumul printre nori

Transfagarasanul se ridica la o inaltime de 2134 de metri si are viraje ascutite, o provocare pentru fiecare sofer. Viteza maxima este de 40 km/h.

Drumul este deseori inchis din octombrie pana in iunie din cauza zapezii care blocheaza drumul. Se stie ca aici poate ninge pana la sfarsitul lunii august. Va recomandam sa accesati rute auto deoarece este intotdeauna bine sa verificati din timp conditiile meteorologice si starea drumurilor.

Aplicatia calculator distante rutiere va ofera traseul de urmat, distanta totala de parcurs cat si obiectivele turistice prezentate mai jos.

Transfagarasan are mai multe tuneluri si viaducte decat orice alt drum din Romania. Pe cel mai inalt punct langa Balea Lac, se afla cel mai lung (aproximativ 875 m) si cel mai inalt tunel al Romaniei.

Acest tunel face legatura dintre Transilvania si Valahia. In septembrie 2009, serialul britanic de televiziune Top Gear se filma pe acest drum. Gazda Jeremy Clarkson a revendicat Transfagarasanul drept cel mai bun drum din lume.

Obiective turistice in drum spre TransfagarasanManastirea Curtea de Arges

Este un loc frumos, curat si linistit care iti va rapi cel putin 1 ora din timpul tau catre Transfagaran. Intrebati despre povestea locala deoarece este fascinanta.

Poienari - adevaratul castel Dracula

Cetatea Poienari a fost construita in secolul al XIII-lea si reconstruita de Vlad Tepes. Acesta este probabil adevaratul castel al lui Dracula, nu cel mai faimos centru al maniei lui Dracula - Castelul din Bran.

Barajul Vidraru

In weekend este aglomerat si nu cel mai linistit loc din munti. Dar puteti vedea unul dintre monumentele operelor comuniste din Romania - marele baraj Vidraru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea