Vacante

#thassos #lac #manastire #cascada #insula thassos #vacanta thassos #marble beach #giola

Topul celor mai frumoase locuri din Thassos

Thassos este una dintre cele mai populare insule grecesti, iar daca esti tentat sa-ti petreci vacanta de vara aici, trebuie sa stii ca nu vei regreta nici macar o clipa alegerea facuta. Thassos este plin de locuri frumoase, unele dintre ele create de mama natura, alte create de mana omului inca din timpul Greciei Antice. Urmatoarele locuri din Thassos merita sa fie trecute pe lista prioritatilor tale.


1. Marble Beach

Marble Beach sau Plaja de Marmura este una dintre cele mai frumoase plaje din Thassos. Apa este de un turcoaz ireal, iar plaja acoperita cu pietricelele de marmura iti fura privirea, dandu-ti impresia ca esti in unul dintre cele mai exlusiviste locuri din lume.



Sursa foto: flickr.com


2. Giola

Giola este un loc superb, o pisina naturala sapata intre stanci. Laguna nu este vizibila de la strada si nici nu se poate ajunge pana la ea cu masina, asa ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa iei la pas drumul pana acolo. Este bine sa iti incepi periplul spre Giola inca de dimineata, deoarece se ajunge destul de greu acolo. In plus, odata ce intri in apa calduta, nu vei vrea sa mai iesi de acolo.



Sursa foto: flickr.com


3. Manastirea Sf. Arhanghel Mihail

Manastirea Sf. Arhanghel Mihail este un alt loc minunat de vizitat in Thassos. Situata pe o margine de stanca, deasupra nivelului marii, manastirea iti ofera ocazia sa admiri marea de la inaltime. Cand ajungi in zona cu suvenire, arunca un ochi pe fereastra. Vei vedea doar marea de un turcoaz spectaculos si vei avea impresia ca esti in mijlocul ei.



Sursa foto: panoramio.com


4. Lacul si cascada de langa satul Maries

Maries este unul dintre cele mai pitoresti sate din Thassos. Situat in centrul insulei, mai departe de plajele populate de turisti, localitatea este considerata o oaza de relaxare de cei care reusesc sa ajunga acolo. In propierea satului Maries este un lac superb si o cascada care te imbie la meditatie. Este bine sa te informezi dinainte cum se ajunge la Maries, deoarece drumul nu este asfaltat pana acolo.



Sursa foto: androidvodic.com



Sursa foto: digital-escape.blogspot.com

Acestea sunt doar cateva dintre locurile spectaculoase pe care trebuie sa le vezi in vacanta ta din Thassos, insa lista este mult mai lunga si o poti descoperi la fata locului.

Sursa foto principala: craigmanley.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea