Vacante

#orase #destinatii #destinatii vacanta #atractii turistice # orase disparute

Top orase disparute devenite atractii turistice

Unele dintre cele mai renumite situri arheologice de astazi au fost pierdute timp de secole pana ca cineva sa le descopere. Astfel de atractii turistice se intind pe suprafete mari si ofera turistilor o experienta deosebit de interesanta, ca o incursiune in istoria unor popoare vechi.
 

Pompeii, Italia
 

In anul 79 eruptia Vezuviului a distrus orasul Pompeii. Dupa 1700 de ani, Pompeii a fost descoperit in 1748. Numeroase artefacte si cladiri intacte fac din acest oras vechi unul dintre cele mai frumoase orase disparute. De obicei, turistii care ajung la Napoli fac si excursii spre Capri si Pompeii. Situl arheologic nu este recomandat sa fie vizitat vara, deoarece temperaturile pot fi foarte ridicate.


 

Machu Picchu, Peru
 

Situl incas din Peru se afla in Valea Urubamba, la o altitudine de 2430. Orasul a fost construit in 1460 si a fost abandonat in timpul cuceririi spaniole. In 1911, vechiul oras al incasilor a fost descoperit de catre un istoric american. Cei care calatoresc in Peru trebuie sa-si rezerve o zi pentru vizita la Machu Picchu. Situl arheologic este foarte mare, iar vizitele cu ghid sunt recomandate.


Akrotiri, Grecia

 

Akrotiri este o veche asezare omeneasca, din epoca de bronz, descoperita pe insula Santorini din Grecia. Orasul a fost distrus de lava vulcanica in jurul anului 1450 ien. Insa in 1967, Akrotiri a fost scos la lumina cu ajutorul excavarilor. In urma acestora, s-au descoperit picturi murale si artefacte conservate foarte bine, din perioada minoica.


Cartagina, Tunisia

 

Cartagina era un oras important in perioada Imperiului Roman, devenind o capitala a crestinismului timpuriu. Ruinele Cartaginei pot fi vizitate in apropiere de Tunis, din Tunisia de astazi. Turistii pot vedea aici temple, amfiteatre, vile si bai publice.


Efes , Turcia

 

Efes este cel mai mare si mai frumos oras antic de pe teritoriul Turciei. Vechiul oras antic grecesc si mai tarziu, roman, se afla in provincia Izmir. In general, turistii care isi petrec vacanta in Kusadasi sau Bodrum fac excursii in Efes si la Casa Fecioarei Maria . Pentru o excursie in Efes ai nevoie de cel putin jumatate de zi.





Sursa foto: yoganonymous.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea