Vacante

#destinatii #turism #lux #dubai #tenerife #curacao #tokyo #thailanda

Top destinatii de lux in 2010

Stii care sunt cele mai luxoase destinatii ale acestui an? Ai aflat spre ce tari se vor indrepta cei mai bogati oameni ai lumii? Citeste randurile urmatoare si afla care sunt cele mai recomandate destinatii de lux din 2010.

Inca din 2009 agentiile de turism din strainatate care ofera pachete de lux au stabilit care vor fi destinatiile cele mai cautate in acest an. Printre acestea se afla Dubaiul, Curacao , Tokyo, Thailanda si Tenerife.
 

Dubai
 

Sursa foto: max4object.com

Acest oras-insula este un oras recunoscut pentru luxul pe care il ofera, la orice pas. Provincia apartinand Emiratelor Arabe Unite primeste in fiecare zi a anului sute, chiar mii de bogatasi din intreaga lume, care vin aici pentru cumparaturi, divertisment sau fie numai pentru faptul ca trebuie sa treci pe aici pentru a fi recunoscut in aceasta lume a oamenilor bogati.

Dubaiul emana lux din toate colturile: hoteluri de cinci stele, cu apartamente si spatii de mii de dolari pe zi, magazine ale celor mai mari firme din lume, restaurante sofisticate - toate acestea ofera tabloul unei destinatii unice, prin grandoarea sa.

Insa aici vei putea gasi nu doar insule cumparate de cei mai bogati oameni ai lumii, cele mai scumpe masini, hoteluri sau obiecte, ci si un festival de cumparaturi la care, datorita reducerilor practicate, pot participa si oameni cu venituri medii.
 

Curacao
 

Sursa foto: plazahotelcuracao.com

Aceasta insula din Marea Caraibelor este una dintre cele cinci teritorii apartinand Antilelor Olandeze si se afla in apropierea coastei insulelor Venezuelei. Face parte dintr-un grup de trei insule, numite insulele ABC (Aruba, Bonaire si Curacao), fiind considerata ca parte a Americii de Sud, dar si a Indiilor de Vest. Pe teritoriul Curacao poti gasi vegetatie diferita de cea tipica pentru insulele tropicale, cu arbusti teposi, cactusi si verdeata permanenta, precum si un copac considerat comoara nationala: divi-divis.

Pe teritoriul insulei exista si munte, si mare, precum si un parc - rezervatie naturala dedicata vietii salbatice - Christoffelpark. Pe teritoriul acestuia se pot organiza excursii cu masina, bicicleta, calare pe cal sau pe jos. Pentru iubitorii catararilor exista anumite zone de munte, precum si mlastini sarate,  acolo unde pasarile flamingo vin sa se odihneasca si sa manance. Fanii scufundarilor au la dispozitie zona recifului de corali, acolo unde se poate ajunge si fara barca, insa multi dintre cei care merg in aceasta zona recomanda ca inotul si scufundarile sa fie evitate in perioadele in care sunt anuntati curenti putrenici.

In Curacao exista hoteluri si vile de lux, pentru inchirierea carora se platesc sume fabuloase. La acestea se adauga iahturile si vapoarele care vin aici in croaziere, cazinouri si plaje unice, unde isi petrec vacanta oamenii bogati ai lumii.
 

Thailanda
 

Sursa foto: destination360.com

Desi a fost lovita de tsunamiul devastator din urma cu cativa ani, aceasta tara ramane preferata celor care vor sa incerce o vacanta de lux. Pornind de la Bankok , trecand prin Eastern & Oriental Express care duce spre Chiang Mai, dar vizitand si templele budiste, aceasta tara ofera lectii de istorie si civilizatie.

La acestea se adauga activitati precum plimbarile cu trasurile-biciclete, scuba sau sky-diving sau activitatile pe mare, care transforma Thailanda intr-o destinatie perfecta pentru cei care vor sa imbine cunoasterea cu distractia.

Statul thailandez detine zone de mare si munte, acolo unde istoria, traditia si modernitatea se imbina intr-un mix care atrage mii de turisti. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi dintre cei care isi permit vacante luxoase aleg Thailanda drept destinatie. 
 

Tenerife
 

Sursa foto: villavillas.com

Aceasta destinatie a castigat in acest an la Expozitia de turism de la Lugano lux ) pentru cea mai buna destinatie delitoral. Acest premiu a venit pentru a incununa eforturile acestei insule de a atrage prin oferte exclusiviste. In cadrul programului Tenerife Select s-au construit parcuri tematice, mall-uri imense, terenuri de golf, zone unde gastronomia si cazarea in hoteluri de lux se imbina cu alte activitati exclusiviste.

Tenerife este una dintre destinatiile estivale de top ale Spaniei, fiind cunoscuta drept cea mai mare dintre Insulele Canare. Aici turistii pot gasi plaje cu nisip vulcanic, munte, taramul cu papagali, dar si statiuni unde pasionatii vietii de noapte si ai shopping-ului se pot desfasura in voie. Pentru a afla ce poti vedea intr-o vacanta in Tenerife si cum sa iti planifici o excursie pe aceste meleaguri, click aici.
 

Tokyo
 

Sursa foto: Flickr.com

Incadrarea capitalei Japoniei printre cele mai luxoase destinatii ale lumii a nascut dispute printre specialistii din domeniul turismului. Daca unii considera ca acest oras este unul obisnuit pentru cei din zona Asiei sau chiar din Statele Unite, el devine o destinatie interesanta si de lux pentru turistii din Europa si din Orientul Mijlociu. Exista multe argumente pentru a considera Tokyo drept un oras de lux: hoteluri si magazine de lux, restaurante si viata de noapte, obiective turistice pe care nu le poti gasi in alte parti ale lumii. 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea