Vacante

#elvetia #franta #austria #schi #iarna

Top destinatii de iarna pentru pasionatii de schi

Sezonul de iarna in statiunile de schi se deschide in perioada noiembrie-decembrie in multe tari europene cu traditie in acest sport. Printre cele mai bune piste de schi sunt cele din Franta, Austria si Elvetia. Iata topul destinatiilor de iarna pentru pasionatii de schi:

La schi in Alpii Francezi
 

Franta are o traditie a statiunilor de schi de peste 20 de ani. Cu avantajul Alpilor de partea ei, Franta detine zone variate de schi, un sezon de iarna indelungat si servicii de calitate. Din nord, de la Mont Blanc, pana in sud, in Dauphine, Alpii Francezi gazduiesc nu mai putin de 200 de statiuni montane.

Sursa foto: chaletline.co.ukCele mai populare destinatii de schi din Franta sunt Chamonix , Val d'Isere, Courchevel, Meribel, Val Thorens, Tignes, Les Arcs, La Plagne, Alpe d'Huez si Les Deux Alpes . Three Valleys (Les Trois Vallees) este una dintre cele mai faimoase regiuni de schi ale Frantei, din ea facand parte Courchevel si Meribel.

Totodata, avantajul Frantei consta in faptul ca are regiuni de schi care se intersecteaza cu zone mai mari, internationale, dedicate acestui sport. Este cazul regiunii Portes du Soleil, una dintre cele mai mari regiuni intersectate de schi din lume, reunind 14 statiuni si 650 km de piste, din Elvetia pana in Franta.

Statiunile alpine detin piste de schi pentru toate nivelurile, de la incepatori la avansati, dar si piste pentru snowboarding.

De fapt, cam fiecare regiune are ceva particular, astfel incat turistii sa poata gasi cea mai potrivita destinatie de iarna. Schiorii avansati pot alege statiuni precum La Grave, Mont Blanc, Portes du Soleil, The Three Valleys sau Courchevel. Cei care vor certitudinea zapezii se duc in regiunea Paradiski, la intalnirea dintre La Plagne si Les Arcs. Pentru piste provocatoare si experiente deosebite trebuie vizitata statiunea Chamonix, cea mai veche si cea mai mare dintre ele. Pentru familii si copii, statiunile Chatel, Morzine sau Les Gets ofera servicii adecvate. Nu in ultimul rand, Franta se poate lauda ca detine statiunea Val d’Isere, considerata cea mai luxoasa statiune de schi din lume, cu cele mai scumpe servicii si facilitati.
 

Vacante mai ieftine si mai calitative in Austria
 

Austria este o destinatie de top pentru vacantele la schi nu doar pentru turistii britanici, dar si pentru cei romani. An de an, statiunile montane de schi ale Austriei sunt vizitate de turisti europeni si nu numai, gratie statiunilor pitoresti si a inaltelor standarde ale serviciilor oferite aici. Pe langa pistele de schi de foarte buna calitate, statiunile detin o gama foarte bogata de activitati pentru timpul liber, de la drumetii la muzee si tratamente cu ape termale.

Sursa foto:telegraph.co.ukLa nivel de pret si servicii, Austria se bate cu Franta. Conform The Telegraph, Austria este mai avantajoasa la nivel de preturi comparativ cu cele mai populare statiuni din Alpii francezi. Aceste diferente s-au constatat la nivel preturilor practicate pentru telescaun, scoala de schi, mesele la restaurant si alte distractii. In plus, serviciile au standarde ceva mai ridicate decat in Franta, mai mentioneaza aceeasi publicatie.


Austria are statiuni pentru a satisface toate gusturile si nevoile. Unele dintre principalele regiuni de schi ale Austriei sunt Arlberg Ski Circus si Zillertal Superski Area. Kitzbuhel face parte din statiunile de schi cele mai bine cotate la nivel international si este cea mai faimoasa in Alpii Tirolieni. I se mai spune “Perla Alpilor” si este cautata de straini datorita frumusetii sale deosebite, a cladirilor medievale, a posibilitatilor de distractie si de petrecere a timpului liber.  Pentru turistii incepatori, este recomandata statiunea Alpbach, in timp ce pentru specialisti St Anton este o alegere potrivita.
 

La schi in Elvetia
 

Cei care vor sa ajunga pe “Acoperisul Europei” trebuie sa ia trenul pana la Jungfraujoch. Aici, in Elvetia, se afla statia de tren de la cea mai mare altitudine din Europa, de peste 3400 metri. De fapt, unul dintre atuurile Elvetiei il reprezinta plimbarile cu trenul, care ofera peisaje montane impresionante. Tot in Elvetia se afla si doua dintre cele mai renumite statiuni montane de schi din lume: Saint Moritz si Zermatt .

Sursa foto:static.guim.co.ukStatiunea Saint Moritz detine cele mai inalte standarde pentru schiat, ea fiind in trecut gazda a Jocurilor Olimpice de Iarna. 


Statiunea este renumita nu doar pentru partii, insa si pentru alte atractii precum Muzeul Segantini, oferind cate ceva de facut si pentru cei care-si doresc pur si simplu o vacanta la munte. In Elvetia se afla si Verbier, una dintre cele mai mari statiuni de schi din lume. Statiunea detine piste, servicii si facilitati atat pentru schiorii incepatori, cat si pentru specialisti.

Desi Elvetia nu este o tara tocmai ieftina, se gasesc oferte de cazare pentru toate buzunarele. Printre cele mai avantajoase sunt cabanele inchiriate de un grup de prieteni, unde beneficiezi de conditii bune, la un pret mic. De asemenea, statiunile ofera partii foarte bune si numeroase instalatii pe cablu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea