Vacante

#obiective turistice #ungaria #budapesta

Top 8 obiective turistice de vizitat gratis in Budapesta

Budapesta este una dintre fostele capitale imperiale, care atrage foarte multi turisti datorita istoriei sale, dar si datorita obiectivelor turistice pe care le detine. Capitala Ungariei are multe locuri frumoase care merita vizitate, insa daca mergi sa o vizitezi cu un buget redus, ai face bine sa cauti mai ales obiectivele care pot fi vizitate gratis. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea.
 

Insula Margareta
 

Este una dintre cele mai frumoase locatii de vizitat din capitala Ungariei. Cei care merg in grupuri, fie familii, fie cu prietenii, pot parcurge pe jos sau cu bicicletele acest loc, pentru vizitarea caruia nu ai nevoie de bani. Insula este un mic Paradis verde in mijlocul orasului, care are si locuri pentru inotat si o alee pavata care duce spre Dunare. Panorama din acest loc este una superba si, cel mai important, gratuita.
 

Muzeul de Arte Frumoase
 

Cladirea care gazduieste Szepmuveszeti Muzeum este una masiva si renovata de curand. La fel de impunatoare sunt si colectiile si expozitiile pe care le gazduieste, majoritatea pieselor fiind dintre cele cumparate de cunoscutul Conte Esterhazy acum multi ani. Printre piesele de aici se afla creatii semnate Goya sau El Greco , precum si obiecte datand din perioada Imperiului Roman. Vizitarea muzeului este gratuita, insa exista posibilitatea de a trebui platita o taxa la anumite expozitii temporare. 
 

Catedrala Sfantul Stefan
 

Despre aceasta biserica, care poate gazdui aproximativ sapte mii de oameni, se spune ca este a doua ca marime in Europa, dupa Catedrala Sfantul Petru din Roma. Are in interior moastele Sfantului Stefan, credinciosii putand sa se roage la cutia in care se afla mana mumificata a acestui sfant. Biserica are o inaltime de 96 de metri, la fel cu cea a Parlamentului ungar. In interior se organizeaza si tururi organizate, dintre care o parte merg si pe platforma de deasupra cupolei, de unde se poate vedea o panorma superba a orasului. 
 

Cladirea Parlamentului ungar
 

Daca esti cetatean UE, poti vizita gratuit cladirea care gazduieste legislativul ungar. Aceasta dateaza de pe vremea Imperiului Ungar si este astazi o atractie turistica importanta mai ales datorita lucrurilor pe care le detine in interior. Vizitarea lui cu ajutorul unor ghizi este posibila numai atunci cand parlamentarii se afla in vacanta.
 

Marea Sinagoga si Parcul Memorial al Holocaustului
 

Sinagoga din Budapesta este a doua cea mai mare sinagoga evreiasca din lume, dupa cea din New York. A fost inaugurata dupa restaurare de catre Yitzhak Rabin and Tony Curtis si este astazi un punct de plecare potrivit pentru tururile in zonele istorice evreiesti, care au intrat in patrimoniul UNESCO. Cladirea poate fi vizitata gratuit doar cu ocazia unor sarbatori importante, in restul timpului tururile individuale sau cu ghid necesitand achitarea unei taxe. Pentru a o admira insa din afara nu trebuie sa platesti nimic, asa cum gratuit este si turul parcului din fata ei.
 

Bastionul Pescarilor
 

Aceasta terasa neo-gotica poate parea un loc ingrozitor pentru a vedea o panorama a zonelor din jur, insa este astazi una dintre cele mai cautate locuri de vizitat de catre turisti. Desi arhitectura gotica a zidurilor poate da impresia de o veche fortificatie, ar fi bine sa stii ca rolul acestor ziduri este unul pur decorativ. Interiorul este si el unul care ii poate speria pe cei mai fricosi, datorita stilului gotic in care este construit, insa acesta este unul dintre farmecele locului.
 

Fantana Szabadsag
 

Daca ai chef de putina aventura in centrul Budapestei, cauta fantana in care poti sari ca sa te racoresti. Aceasta arteziana este una care ii poate pacali pe cei care o observa: apa cand sare, cand nu. Insa atunci cand o face, este ca un mic spectacol. Multi dintre turisti si locuitorii orasului vin aici si sar in fantana, fiind udati de cele mai multe ori. Amuzamentul se traduce prin sarituri si cu bicicletele sau rolele, dar si pur si simplu, imbracati. Atentie insa, unde mergeti dupa ce ati iesit din fantana - nu orice restaurant sau terasa primeste clienti uzi din cap pana in picioare.
 

Cimitirul Kerepesi
 

Acest loc de veci este un mic muzeu in mijlocul orasului: gazduieste mausoleuri foarte vechi apartinand unor persoane importante din istoria Ungariei, sculpturi impresionante si copaci vechi de cateva sute de ani. Intrarea este gratuita, locul fiind cautat mai ales de cei care vor sa vada cum arata monumente funerare impresionante.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea