Vacante

#locuri de vizitat #emiratele arabe unite #vacanta

Top 6 locuri de vizitat in Emiratele Arabe Unite

Tara a viitorului si contrastelor, Emiratele Arabe Unite reprezinta o lume aparte in care luxul se impleteste cu opulenta. Odata cu dezvoltarea sa accelerata, aceasta zona a devenit favorita turistilor pentru o vacanta de vis intr-o destinatie insorita. Emiratele Arabe Unite inseamna Abu Dhabi, Dubai, Fujairah, Ajman, Sharjah, Umm si Ras al Khaimah, fiecare dintre oferindu-le vizitatorilor plaje intinse cu nisip fin, terenuri de golf de cel mai inalt nivel, delicii culinare arabesti, arhitectura futurista sau peisaje montane deosebite. Este o tara de poveste, unica si totodata diversa, care poate satisface orice capriciu si unde poti vizita locuri  spectaculoase, mai ales ca viteza cu care se construiesc obiectivele turistice este una impresionanta.

1. Burj Khalifa

Cel mai probabil nu exista persoana care sa nu fi auzit de cea mai inalta cladire construita vreodata de om. Burj Khalifa se afla in Dubai, masoara 828 de metri inaltime si este faimoasa pretutindeni pentru ca are foarte multe de oferit. Aceasta structura arhitectonica superba include hoteluri de lux, o moschee, restaurant, un mall, lifturi cu cea mai mare viteza din lume, 163 de etaje si chiar si un lac. Privelistea pe care o ofera de sus este cu adevarat spectaculoasa, Burj Khalifa fiind cea mai impresionanta realizare din Dubai.

2. Moscheea Sheikh Zayed

Folosind designul contemporan, tehnicile moderne si antice, moscheea ofera o noua interpretare a arhitecturii islamice. Aceasta cladire este de o frumusete incredibila, asa ca o vizita aici reprezinta o necesitate pentru orice calatorie din Abu Dhabi. Sheikh Zayed este a treia moschee ca marime din lume, in interioarele sale se gasesc cantitati generoase de aur, mozaic, marmura si sticla, dar si cel mai mare candelabru cu cristale Swarovski si cel mai mare covor din lume confectionat in Iran. Cupola cladirii are o inaltime de 70 de metri si dispune de cantitati imense de aur si marmura alba. Moscheea poate gazdui pana la 40.000 de oameni.

3. Muntii Hajar

Chiar daca multi oameni nu s-ar astepta sa gaseasca munti intr-o tara desertica, in inima salbatica a Emiratelor Arabe Unite se afla un peisaj montan absolut spectaculos. Iubitorii de natura pot gasi aici o multime de oportunitati de drumetii prin muntii arizi, sfaramiciosi si in culoarea pudrei de cacao. Jebel Jais face parte din lantul Hajar si este cel mai inalt munte din tara, avand o inaltime de 1934 de metri deasupra nivelului marii. Se gaseste in emiratul Ras al Khaimah si este una dintre atractiile de top ale zonei. Ana in varful muntelui este construit un drum pe trei benzi, de o calitate impecabila, folosita adesea de catre ciclisti si amatori. Trebuie sa stii ca acest emirat ofera o multime de atractii turistice fermecatoare asa ca poti alege oferte pentru vacanta in Ras al Khaimah daca vrei sa descoperi cea mai nordica zona a tarii.

4. Fantanile dansatoare din Dubai

Situata in lacul de la Burj Khalifa, fantana se intinde pe aproximativ 30 de acri. Apa sa ajunge la o inaltime de aproape 30 de metri, iar privelistea pe care o ofera este minunata,mai ales cand sunt creeate spectacole pline de muzica, lumina si culoare, pentru care se folosesc 6.600de lumini si 25 de proiectoare colorate.

5. Muzeul civilizatiei islamice din Sharjah

Este unul dintre cele mai frumoase muzee din tara care se concentreaza pe istoria si cultura islamica. Muzeul Sharjah include o multitudine de exponate, manuscrise rare si documente religioase, ce urmaresc cursul islamului de la inceputuri la raspandirea sa in Asia si Africa si pana in prezent.

6. Muzeul Dubai

Situat in celebra fortareata Al Fahidi, acest muzeu reprezinta unul dintre obiectivele turistice de neratat din Dubai. In colectiile sale se afla obiecte ce au ca tematica viata cotidiana a orasului inainte de descoperirea petrolului, dar si lucruri adunate din intreaga lume precum arme, instrumente muzicale, harti sau fragmente din viata de desert.

Emiratele Arabe Unite inseamna mai mult decat zgarie-nori, desert, plaja si shopping. Aceasta destinatie de lux beneficiaza de o evolutie fascinanta, iar zonele diferite ale emiratelor le ofera turistilor detalii despre cultura si istoria locului, dar si acces la o multime de cladiri arhitecturale deosebite, atractii turistice inedite sau activitati distractive unice.

Sursa foto: piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea