Vacante

#munchen #restaurant #australia #las vegas #elvetia #destinatii de vacanta #islanda #sydney # restaurant rotitor # reykjavik

Top 5 restaurante rotitoare din lume

Imagineaza-ti ca iei cina la ultimul etaj al unui zgarie-nori , ai in fata o panorama uluitoare si in plus, vederea se schimba constant pentru ca te afli intr-un restaurant rotitor . Daca vrei sa-ti vezi visul cu ochii, noi iti oferim 5 idei de locatii unde lumea pare desprinsa dintr-un film hollywodian.
 

1. Restaurantul Perlan, Reykjavik, Islanda
 

Ridicat peste un izvor de apa geotermala, restaurantul Perlan este una dintre mandriile locale ale orasului Reykjavik si locul preferat al turistilor pentru luat cina, multumita vederii si a uriasului dom de sticla din centru. Inca de la intrare, vei observa panorama incredibila cu oceanul de culoarea cerului si muntii vulcanici care incojoara orasul. Nu uita sa comanzi una dintre delicatesele islandice pe baza de fructe de mare sau carne de ren.
Bonus: Gheizerul de langa restaurant , care ofera spectacole de neegalat, aruncand stropi de apa sus in aer.
 

2. Restaurantul Stratosphere, Las Vegas
 

Fiecare luminita din Las Vegas poate fi observata dintr-un sigur loc: restaurantul aflat intr-un zgarie nori care gazduieste cazinoul, hotelul si turnul Stratosphere. Extravagantul restaurant iti ofera cele mai selecte feluri de mancare din bucataria mediteraneeana, insa majoritatea clientilor sunt absorbiti de vederea superba si unica asupra Las Vegasului.
Bonus: Ocazional, mai observi personalul care curata geamurile turnului.
 

3. Restaurantul Summit, Sydney, Australia
 

Covoare rosii, lumini roz, mobilier elegant, toate te duc cu gandul la Opera din Sydney, insa nu uita ca te afli intr-unul dintre cele mai posh restaurante din oras. Summit iti ofera diverse zone de luat masa sau de relaxare in fata unui pahar de bere locala, dar si diverse feluri de mancare pe baza de peste, care iti vor incanta paiplele gustative.
Bonus: Intr-o zi senina, poti vedea chiar si Blue Montains care inconjoara orasul.
 

4. Restaurantul Allalin, Saas-Fee, Elvetia
 

Allalin este cel mai inalt restaurant din lume, localizat in varful unui ghetar de 3300 m deasupra nivelului marii. Vei vedea de acolo cei mai inalti munti din Aplii elvetieni, in timp ce tis e servesc feluri apetisante cu macaroane si smantana, carnaciori facuti dupa retete locale si strudele cu mere.

Bonus: De aici poti vedea bine sud-estul Italiei, vizibilitatea fiind excelenta chiar si pana la Milano, intr-o zi senina.
 

5. Restaurantul 181, Munich
 

Renumitul chef Otto Koch a premiat acest restaurant din Turnul Olimpic cu prima sa stea Michelin, cea mai inalta si importanta distinctie oferita restaurantelor. Numit astfel dupa plasarea sa la 181 m deasupra nivelului solului, restaurantul are trei optiuni copiate dupa cele din avion, cu meniuri pe masura: 181 First, 181 Business si 181 Economy - unde poti servi un meniu alcatuit din trei feluri de mancare cu numai 52 $.

Bonus: Nu e nevoie sa te obosesti si sa pierzi timp urcand in Alpii bavarezi. Realizarea Stadionului Olimpic este inspirata din Muntii Alpi si se afla chiar sub nasul tau, imediat langa faimosul restaurant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea