Vacante

#shanghai #san francisco #petra #orase #tokyo #orase iubite #santiago

Top 5 cele mai iubite orase ale lumii

Ti-ai propus sa te bucuri de o vacanta care sa se imprime in mintea ta pentru multa vreme si care sa iti ofere o experienta unica? Atunci alege sa vizitezi unul dintre cele mai iubite si apreciate orase din lume.


Tokyo, Japonia

Tokyo este un oras ametitor, in care esti rapid cuprins de euforie din toate punctele de vedere. Mancarea, cultura diferita fata de cea a europenilor, cladirile exagerat de inalte si tehnologia de varf sunt doar cativa dintre factorii care propulseaza capitala Japoniei pe primul loc in topul celor mai iubite orase ale lumii.

In Tokyo vei descoperi Shinjuku Gyoen National Garden (aleea cu ciresi infloriti), faimosul stadion Ryogoku Kokugikan si aproximativ 160.000 de restaurante ciudate care fac parte dintr-un imperiu culinar aparte.


Shanghai, China

Shanghai-ul reprezinta puterea comerciala a Chinei, fiind cel mai bogat oras al tarii si te impresioneaza cu peisaje urbane in centru si cu ceainarii si gradini cu flori la periferie.

Shanghai-ul a fost numit "Parisul Oriental" in anii '30, inainte de a cadea prada celui de-al Doilea Razboi Mondial si Revolutiei comuniste.


Santiago, Chile

Cu toate ca cele mai mari si fascinante festivaluri si carnavaluri se tin pe cealalta parte a Anzilor, Santiago este un oras fascinant. Aici vremea este mai frumoasa decat in Vancouver, muzica mai buna decat in Seattle si cafenele mai dragute decat in Portland.


San Francisco, California

Robert Kennedy spunea ca "daca voi fi ales ca presedinte, voi muta Casa Alba la San Francisco".

Orasul este faimos pentru strazile cu un grad mare de inclinare, pentru tramvaiele trase de cablu, pentru Cartierul Chinezesc, pentru cladirea Transamerica Pyramic, pentru arhitectura victoriana si pentru fenomenul de ceata care dureaza, uneori, chiar si cateva luni.


Petra, Iordania

Cunoscut si sub numele de Orasul Pierdut, Petra este o cetate in care domneste piatra si despre care se spune ca a fost construita sub autoritatea lui Iosif.

Orasul a inceput sa devina cunoscut dupa ce a fost vizitat de catre sultanul Baibars, la mijlocul Evului Mediu.



Sursa foto: disfrutasanfrancisco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea