Vacante

#brazilia #grecia #argentina #acropole #cambodgia #patrimoniu mondial #situri #Angkor Wat #Bagan #myanmar #parcul national iguazu

Top 4 situri de patrimoniu mondial de vazut anul acesta

Sunt atat de multe locuri frumoase in lume, incat uneori iti vine sa dai orice pentru a ajunge, macar o data in viata, in preajma lor. Tocmai datorita faptului ca aceste locuri sunt de o frumusete rara, au devenit situri de patrimoniu mondial si sunt conservate ca parte a mostenirii culturale si naturale pentru generatiile viitoare. Retine aceste 4 situri de patrimoniu mondial si propune-ti sa le vizitezi anul acesta.


1. Angkor Wat, Cambodgia

Construit in secolul al XII-lea, Angkor Wat este unul dintre cele mai impozante temple hinduse din Cambodgia, dedicate zeului Vishnu. Arhitectura in stil Khmer si felul in care s-a conservat intreaga constructie de-a lungul timpului au transformat Angkor Wat intr-un simbol al Cambodgiei, care apare inclusiv pe drapelul national. Angkor Wat a devenit un sit de patrimoniu mondial si este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii, vizitat anual de milioane de turisti dornici de o intoarcere in timp cu cateva sute de ani.


2. Bagan, Myanmar

Chiar daca nu a intrat oficial pe lista siturilor de patrimoniu mondial UNESCO, orasul antic Bagan merita cu siguranta acest titlu. Situat in Myanmar si construit intre secolele al XI-lea si al XIII-lea, orasul Bagan cuprindea peste 10.000 de temple budiste, pagode si manastiri. Astazi, au mai ramas 2200 de temple, pe care autoritatile se straduiesc sa le conserve pentru generatiile viitoare, atat datorita arhitecturii deosebite, cat si filei de istorie pe care o ascund dincolo de zidurile de piatra.


3. Acropole, Grecia

Supranumit "Stanca Sfanta", dealul Acropole din Atena, Grecia, este unul dintre cele mai importante situri de patrimoniu mondial. Construita in secolul al V-lea i.Hr, Acropola din Atena a fost dedicata zeitei Atena, iar astazi ruinele sale atrag milioane de turisti dornici sa vada un monument de o incarcatura istorica si culturala inegalabila.


4. Parcul National Iguazu, la granita dintre Argentina si Brazilia

Situat la granita dintre Argentina si Brazilia, Parcul National Iguazu a devenit sit de patrimoniu mondial, cea mai spectaculoasa zona din sit fiind Cascada Iguazu. Aceasta este constituita, de fapt, dintr-un grup de cascade, denumite de localnici Garganta del Diablo, adica Gatlejul Diavolului.



Acestea sunt doar cateva dintre siturile de patrimoniu mondial, insa in intreaga lume exista alte sute de monumente si locuri pastrate cu sfintenie pentru viitoarele generatii.

Sursa foto: cnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea