Vacante

#turism #romania #destinatii de vacanta #cascade #cascade romania

Cascade spectaculoase din Romania

Frumusetile Romaniei nu sunt suficient de promovate, cel putin nu la fel de mult ca in strainatate. Americanii de la The World Geography au realizat recent un top al celor mai frumoase cascade din lume, iar printre acestea se afla si cascada Bigar din Caras Severin.

Cascada Bigar se afla pe paralela 45 si este unica prin felul in care se varsa apa. Cascada este o minune a naturii, motiv pentru care depaseste, in topul realizat de americani, cascade precum Flacara Eterna din SUA, cascada Orizontala din Golful Talbot (Australia de Vest), cascada Sangelui (Antarctica) sau cascada Hierve el Agua (Mexic).



Bigar nu este singura cascada impresionanta din Romania. Tara noastra a mai fost binecuvantata si cu alte opere de arta ale naturii. Iata care sunt acestea!


Cascada Beusnita

Cascada Beusnita este de fapt o succesiune de cascade, cu o inaltime de 15 metri, care se afla in amonte de lacul Ochiul Beiului. Cascada Beusnita se afla in Sud-Vestul extrem al tarii, langa judetul Caras-Severin.

Legenda spune ca aceasta cascada este pornita din voalul de mireasa al unei ciobanite indragostite de fiul Beiului.


Cascada Sipote

In Muntii Trascaului din Judetul Alba se afla o alta cascada impresionanta din tara noastra. Este vorba despre cascada Sipote, care se afla la 2 km aval de comuna Salciua.

Cascada cuprinde un bazin de colectare a apei, un parau de 800 de metri lungime si bazine construite ca niste baraje din depunerile de calcar.


Cascada Urlatoarea

Daca ajungi in Busteni, mai exact in Poiana Tapului, ar fi bine sa vizitezi si cascada Urlatoarea, care se afla la o altitudine de 1100 de metri. Pentru a ajunge la aceasta cascada, trebuie sa urmezi traseul turistic catre Platoul Bucegi, pe Valea Jepilor.

Cascada principala are 15 metri inaltime, iar pe langa aceasta mai exista si alte cascade de dimensiuni mai mici, desfasurate pe o portiune de cateva sute de metri.


Cascada Balea

Aceasta este, probabil, una dintre cele mai faimoase cascade din Romania, in primul rand datorita traseului care duce catre Balea Lac (Transfagarasanul).

Balea este cea mai mare cascada in trepte din tara noastra, cu o inaltime de aproximativ 60 de metri.



Sursa foto: tai-tai.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea