Vacante

#hoteluri #hotel de ciocolata # hotel de sare #vagon de tren

Hoteluri construite din materii prime neobisnuite

Hotelurile isi surprind in general turistii prin design, eleganta, lux, confort sau dimpotriva. Te-ai intrebat vreodata insa cum ar fi sa te cazezi in vacanta intr-o camera de hotel din ciocolata sau intr-un hotel realizat in totalitate din sare? Testand parca limitele posibilului, arhitecti din lumea intreaga au creat hoteluri functionale din cele mai improbabile materiale.


1. Hotelul din ciocolata

Cu un design semnat de celebrul Karl Lagerfeld, hotelul de ciocolata nu este nimic mai mult decat o camera luxoasa, botezata "The Magnum Chocolate Hotel Suite", realizata in totalitate din deliciosul desert. Aceasta a fost creata cu ocazia lansarii a doua sortimente noi de inghetata, Magnum Ecuador si Magnum Ghana, si a avut drept materie prima ciocolata din boabe de cacao aduse intocmai din cele doua tari.

La construirea luxosului apartament de hotel din ciocolata au fost folosite 10,5 tone de ciocolata. Pe langa mobilierul din ciocolata, camera mai include si o sculptura dupa modelul preferat al lui Karl Lagerfeld, Baptise Giabiconi, realizata tot din ciocolata.


2. Hotelul din vagoane de tren

Controversy Inn ofera o experienta inedita celor care aleg sa ii treaca pragul. Astfel, in loc sa fie cazati in camere standard de hotel, turistii isi petrec noaptea in vagoane de tren amenajate corespunzator pentru a asigura confortul specific unei incaperi de acest tip.

Ineditul hotel se afla in Hoogwoud, Tarile de Jos, si include 4 foste vagoane de tren decorate cu elemente care amintesc de fosta lor utilitate.


3. Hotelul din sare

Palacio del Sal (Palatul de Sare) este un hotel care, intocmai cum ii sugereaza si numele, este construit in totalite din blocuri mari de sare gema. Se afla in campia Salar de Uyuni, cea mai plata saratura din lume, la 350 km de capitala Boliviei, La Paz.

Peretii hotelului sunt contruiti din blocuri de sare, lipite intre ele cu un adeziv cu o duritate similara cimentului, obtinut dintr-un amestec de apa si sare. In timpul sezonului ploios, zidurile ineditului hotel de sare sunt intarite cu blocuri noi de sare, pentru a evita dizolvarea acestora.



Foto: oddee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea