Vacante

#norvegia #fiorduri Norvegia #Fiordul Geiranger #Fiordul Lyse #Fiordul Sogne

Top 3 fiorduri norvegiene de o frumusete rara

Norvegia este cunoscuta ca "Tara fiordurilor", datorita celor aproape 2.000 de golfuri marine sinuoase, formate intre malurile abrupte de stanca. Aparute in urma cu mii de ani si modelate de precipitatii, fiordurile norvegiene sunt de o frumusete rara, iar turisti din intreaga lume vin an de an sa le viziteze si sa se bucure de cateva momente de liniste profunda in mijlocul naturii.

1. Fiordul Geiranger

Geiranger este un sat turistic situat in Stranda, in partea de vest a Norvegiei. Aici se afla si fiordul cu acelasi nume, foarte apreciat de turisti datorita peisajelor ireale. Anul trecut, peste 300.000 de turisti din intreaga lume au vizitat fiordul Geiranger, insa nu doar pentru panorama superba, ci si pentru alte activitati de vacanta. Locuitorii traiesc de pe urma turismului, astfel ca sunt mai mult decat bucurosi sa isi intampine vizitatorii cu mancaruri traditionale si activitati distractive.

Geiranger a fost numit cel mai frumos fiord din lume de catre revista National Geographic.



2. Fiordul Lyse

Desi mai mic decat ale fiorduri norvegiene, Lysefjord este renumit pentru frumusetea rara. Stanca foarte abrupta (Piatra altarului, Preikestolen) este aplecata spre mare, oferindu-le turistilor posibilitatea unica de a simti cum este sa fii la cateva sute de metri deasupra apei.

3. Fiordul Sogne

Fiordul Sogne, denumit si "Fiordul Rege" este cel mai lung si mai adanc golf de acest tip din Norvegia. Pe malul fiordului se afla pitorescul sat Balestrand, unde turistii se opresc sa manance, sa afle povesti intresante de la localnici si sa viziteze celebra biserica din lemn.

Nu foarte departe de acest fiord este calea ferata Flamsbana, cea mai abrupta din lume. Cu trenul, poti urca printr-un defileu care iti da ocazia sa treci in doar cateva minute de la padurile verzi, la crestele acoperite de zapada.





La aceste trei fiorduri norvegiene de o frumusete rara se ajunge cu vasele de croaziera. In general, pentru a vizita mai multe fiorduri si zonele din apropiere, pretul unei croaziere poate depasi 1000 de euro.

Sursa foto: nationalgeographic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea