Vacante

#city break primavara #esky #city-break #vacanta

Top 3 destinatii europene mai putin cunoscute de catre turisti

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand imi iau vacanta, nu vreau sa ma intorc mai agitata si mai obosita decat atunci cand am plecat. Paris, Barcelona, Milano, Amsterdam – toate s-au transformat in orase supraaglomerate si sufocate de turisti. Tocmai de aceea, uneori imi vine sa-mi iau rucsacul in spate si sa descopar toate cotloanele nestiute ale Europei, sa ma bucur de lucruri facute in tihna, de natura nepoluata fonic si de privelisti care sa ma faca sa uit de unde-am venit. Daca si tu tanjesti dupa liniste, aer proaspat si orase colorate, citeste mai jos – am 3 destinatii de bucket list pe care trebuie sa le bifezi anul acesta.

1. Alberobello, Italia

Situat in provincia Bari, orasul este un spectacol in sine. Tot peisajul pare scos din poveste, mai ales datorita casutelor albe cu acoperisuri conice (cunoscute sub numele de trulli). Construite din piatra de calcar din zona Apulia, acestea par sa aduca puțin din aerul casutelor grecesti din Santorini. Aspectul deosebit al acestora, strazile inguste si pietruite, dar si florile colorate care acopera peretii trulli – toate acestea te vor face cu siguranta sa te intrebi cum ai reusit sa traiesti intr-un oras aglomerat o viata intreaga fara sa-ti iei campii.

Cum ajungi aici: daca vrei vacanta in Alberobello, cel mai apropiat aeroport este Bari. Asadar, poti lua bilete de avion doar pana aici - pentru aceasta destinatie ai tarife incepand de la 64 euro/pers/dus-intors, daca alegi perioada 9-13 aprilie. De la aeroport pana in Alberobello sunt 64 km, deci poti inchiria o masina sau poti opta pentru tren. Durata: aproximativ 1 ora si 45 de minute.

 

2. Sintra, Portugalia

Sintra este cunoscut ca oras al palatelor si gradinilor, fiind uneori supranumit "orasul din povești de langa Lisabona". Imbratisat de zone montane, dar si de ape stralucitoare, iti va oferi un spectacol al naturii pe care cu greu o sa-l uiti. Recomandarea mea este sa eviti insa lunile iulie si august, cand este excesiv de cald. Iar cand ajungi aici, bifeaza neaparat: Palatul Pena (cu tot cu parcul sau de peste 200 de hectare!), care este o capodopera arhitecturala, plus Palatul Maurilor. Fiind situat pe coline, vei avea mult de urcat si coborat, asadar daca nu esti vreun guru al fitness-ului, te sfatuiesc sa mai alternezi mersul pe jos cu mijloace de transport: autobuz, masina, scuter sau tuk tuk.

Cum ajungi aici: daca vrei vacanta in Sintra, cel mai apropiat aeroport este Lisabona. Asadar, poti lua bilete de avion doar pana aici (ai tarife incepand de la 126 euro/pers/dus-intors pentru perioada 3-7 aprilie), iar de la aeroport poti inchiria o masina (distanta: 30 km). Durata: aproximativ o ora.

 

3. Civita di Bagnoregio, Italia

 

Situat in Provincia Viterbo, in centrul Italiei, Civita di Bagnoregio musteste de aer medieval si istorie. La o distanta de 120 km de Roma, acesta are o poveste cel putin bizara. Fondat de etrusci acum mai bine de 2500 de ani, Civita este locul de nastere al Sf. Bonaventura (decedat ii 1274). In jurul secolului 16, orasul a intrat intr-un declin, fiind eclipsat de suburbia Bagnoregio (motiv pentru care a fost si supranumit "Orasul aflat pe moarte"). Spre finalul secolului 17, locuitorii au fost fortati sa se mute in Bagnoregio din cauza unui cutremur care a devastat orasul, urmand ca in secolul 19, Civita sa se transforme incet-incet in insula – ritmul eroziunii s-a accelerat odata ce s-a ajuns la stratul de argila de sub piatra.

In prezent, orasul impresioneaza prin pozitia sa "la inaltime" – chiar deasupra platoului de tuf vulcanic friabil, tronand maiestuos peste valea raului Tibru. Daca esti in cautarea unui loc izolat, pune-l in capul listei – Civita a reusit sa supravietuiasca celor doua razboaie mondiale, dar si intruziunilor moderne, avand aproximativ 12 locuitori.

Cum ajungi aici: daca vrei vacanta in Civita di Bagnoregio, cel mai apropiat aeroport este Roma Ciampino, asadar poti lua bilete de avion pana aici (tarifele incep de la 46 euro/pers/dus-intors pentru perioada 28 martie – 2 aprilie). De la aeroport, poti lua autobuzul pana la gara Termini di Roma (aproximativ 45 de minute). De aici, iei trenul catre Orvieto (aproximativ o ora), apoi Cotral Bus pana la Bagnoregio (aproximativ jumatate de ora). De notat ca ultima parte se parcurge pe jos pana la Civita (aproximativ 15 minute). Durata totala: doua ore si jumatate.

Ce alte variante mai ai?

Daca vrei sa vezi mai multe optiuni pentru perioada urmatoare, poti cauta in sectiunea dedicata de oferte eSky. Iar daca ai nevoie de sfatul unui expert, poți lua legatura cu ei direct pe pagina de Facebook.

Spor la planificare!

 

Advertorial

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea