Vacante

# vacanta romania #destinatii de vacanta #bran #trafic transfagarasan reluat #air moldova

Top 3 destinatii de vis, din Romania, pentru vacanta de tomana

Toamna este anotimpul perfect sa iti iei o vacanta. Acest sezon plin de culoare si arome speciale este ideal pentru o escapada de cateva zile, intr-un loc cat mai aproape de natura. Iata cateva motive care te vor convinge sa iti faci bagajele si sa pleci pentru cateva zile intr-o vacanta de vis, in aceasta toamna.

Vremea este perfecta

Este toamna, dar temperaturile de la inceput de sezon sunt extrem de placute, in unele zile fiind la fel de cald ca vara. Chiar daca este toamna nu inseamna ca va ploua in fiecare zi. In general, inceputul de toamna vine cu temperaturi blande, soarele incalzeste atat cat trebuie, iar canicula si arsita au trecut odata cu vara, asadar te poti plimba fara griji la orice ora din zi.

Preturile sunt mai mici in extrasezon

Preturile de la cazare, la facilitati sau mancare scad considerabil odata cu terminarea sezonului estival. Tot in extrasezon poti sa beneficiezi si de multe reduceri si oferte speciale pe care agentiile de turism le aplica pentru a atrage cat mai multi turisti in aceasta perioada.

Eviti aglomeratia de turisti din sezon

In toiul vacantei de vara ai avut probabil ocazia sa te confrunti cu aglomeratie peste tot. De la trafic, la cozile care se formeaza la obiectivele turistice, in mijloacele de transport din marile orase turistice sau chiar la restaurante. Exista locuri de vizitat unde reusesti sa intri doar daca iti faci rezervare din timp. Toamna te poti bucura de aceleasi frumuseti dintr-o destinatie turistica fara sa trebuiasca sa iti faci loc prin aglomeratie sau sa pierzi ore bune stand la coada.

Pentru cei care se pregatesc sa plece intr-o vacanta in aceasta toamna iata cateva recomandari de la noi din tara:

O aventura pe Transfagarasan

Transfagarasanul este una dintre cele mai cautate destinatii turistice de la noi din tara, chiar si de catre turistii straini. Peisajele spectaculoase de aici te vor impresiona si mai tare toamna, cand totul se imbraca in culorile fascinante ale acestui anotimp. Stancile imense, cascade si soseaua serpuita te vor insoti la fiecare pas si merita sa te opresti din loc in loc pentru cateva poze si o portie de aer curat. Exista multe optiuni de cazare pe Tranfagarasan, unul dintre cele mai apreciate locuri fiind Valea cu Pesti.

Calatorie in inima Moldovei

Pentru cei care vor sa se bucure de traditii, preparate delicioase si peisaje care iti taie rasuflarea, regiunea Moldovei este cea mai buna optiune pentru aceasta toamna. Cazeaza-te la una dintre pensiunile aflate chiar in inima naturii pentru ca doar asa vei putea simti din plin farmecul zonei. Pensiunea Maierus este situata in comuna Tarcau, aproape de Cheile Bicazului, intr-un cadru natural deosebit de atractiv in apropierea paraului cu acelasi nume.

Pe urmele lui Dracula

Regiunea Bran este una dintre cele mai vizitate zone din tara noastra si este locul in care cei mai multi straini care ne viziteaza tara isi doresc sa ajunga. Legenda contelui Dracula continua sa atraga tot mai multa lume in vizita la castelul Bran. Regiunea are insa si alte atractii pe care le poti descoperi intr-o vacanta de vis, fiind in acelasi timp situata intr-o zona cu relief impresionant. Poti petrece un sejur de cateva zile la Club Vila Bran, pentru relaxare si peisaje de vis.

Surse foto: pixabay.com, oferteturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea