Vacante

#rijksmuseum #amsterdam #danemarca #atractii turistice #atractii turistice auropa #muzeul abba #den bla planet

Top 3 cele mai impresionante atractii turistice recent inaugurate in Europa

Planuiesti o vacanta de vis in aceasta vara in afara granitelor tarii? Anul 2013 iti aduce o multime de bunatati nou-noute, sub forma unor atractii turistice impresionate care si-au deschis recent portile. De la muzeul suedez dedicat trupei ABBA pana la noul acvariu al Danemarcei, iata trei obiective turistice noi din Europa pe care nu ar trebui sa le ratezi!


1. Den Bla Planet, Copenhaga, Danemarca

Cel mai nou acvariu national al Danemarcei si-a deschis portile in data de 22 martie 2013. Den Bla Planet (Planeta Albastra) are un design modern atat la exterior, cat si la interior - de altfel, arhitectura ii creeaza vizitatorului senzatia ca se afla scufundat in apele marii, alaturi de vietuitoarele marine!

Printre atractiile cu care Den Bla Planet isi imbie turistii se numara rechini ciocan, dar si bancuri de pesti colorati care se inoata nestingheriti de-a lungul tunelurilor care compun acvariul danez. Totodata, turistii pot asista la hranirea animalelor (rechini, lei de mare etc.) si pot admira si cel mai mare banc de pesti piranha din Europa!


2. Muzeul ABBA, Stockholm, Suedia

Muzeul itinerat al formatiei ABBA, care a strabatut lumea de-a lungul si de-a latul, si-a gasit in cele din urma o adresa permanenta. Incepand cu data de 7 mai 2013, fanii legendarei trupe suedeze vor putea admira in Stockholm fotografii de la concertele ABBA, costume de scena si alte artefacte, reunite toate in muzeul ABBA, inaugurat ca parte a Swedish Music Hall of Fame.

Odata ce trec pragul muzeului, vizitatorii au sansa si de a imbraca - virtual - costumele membrilor trupei, dar si de a canta si dansa cu hologramele acestora!


3. Rijksmuseum, Amsterdam, Tarile de Jos

Legendarul Rijksmuseum din Amsterdam si-a redeschis portile publicului larg in data de 13 aprilie 2013. Muzeul cu o vechime de 125 de ani a fost aproape in intregime reorganizat, doar tabloul "Rondul de noapte" semnat de Rembrandt pastrandu-si vechea amplasare.

In rest, vizitatorii vor fi surprinsi sa descopere faptul ca obiectele de arta ale Rijksmuseum (peste 8000 la numar) au fost redistribuite de-a lungul celor 80 de galerii renovate. Una dintre surprizele cu care Rijksmuseum isi asteapta vizitatorii implica si biblioteca Cuypers, cea mai mare si mai veche biblioteca de arta din Tarile de Jos, care acum poate fi vizitata!



Sursa foto: hvorstort.dk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea