Vacante

#turisti #turism #turisti cheltuitori #turisti chinezi

Top 10 cei mai cheltuitori turisti din lume

Turismul aduce anual venituri consistente celor mai vizitate state ale lumii. Fie ca este vorba despre Franta, Italia sau alte destinatii turistice populare, vizitatorii nu se sfiesc sa investeasca in vacantele petrecute in strainatate sume mari de bani. Cel mai nou raport al Organizatiei Mondiale a Turismului (UNWTO) dezvaluie topul celor mai cheltuitoare natii. Iata care sunt acestea!

Clasamentul realizat in 2012 de Organizatia Mondiala a Turismului a facut loc catorva surprize. Astfel, pe locul intai in top s-a situat pentru prima data China, o tara intr-o permanenta dezvoltare, cu o putere din ce in ce mai mare de cumparare.

Odata cu intarirea monedei nationale, turistii chinezi au reusit sa cheltuiasca suma-record de 102 miliarde de dolari numai in 2012, cu 40% mai mult decat anul precedent.

Fenomenul ar putea avea drept cauza urbanizarea rapida a Chinei, cat si cresterea veniturilor chinezilor si a relaxarii restrictiilor guvernului local in ceea ce priveste turismul, se mai precizeaza in raportul UNWTO.


Chinezii, interesati de produse de lux

Daca, in urma cu 10 ani, turistii chinezi erau interesanti in special de suveniruri atunci cand calatoreau in strainatate, in prezent atentia lor se indreapta catre produsele de lux, precum gentile si ceasurile de marca.

In medie, un turist chinez cheltuieste intr-o vacanta petrecuta in afara granitelor tarii 1.230 dolari.

Iata care sunt tarile care completeaza top 10 cei mai cheltuitori turisti din lume in 2012:

1. China - 102 miliarde dolari
2. Germania - 83,8 miliarde dolari
3. SUA - 83,7 miliarde dolari
4. Marea Britanie - 52,3 miliarde dolari
5. Rusia - 42,8 miliarde dolari
6. Franta - 38,1 miliarde dolari
7. Canada - 35,2 miliarde dolari
8. Japonia - 28,1 miliarde dolari
9. Australia - 27,6 miliarde dolari
10. Italia - 26,2 miliarde dolari

Dintre acestea, Rusia este tara care, dupa China, a inregistrat o crestere spectaculoasa a cheltuielilor realizate in afara granitelor proprii, de nu mai putin de 32%.

Si daca majoritatea tarilor care completeaza top 10 a inregistrat de asemenea cresteri, Franta si Italia sunt statele ai caror locuitori au ales sa investeasca sume mai mici in vacantele petrecute in strainatate, reducandu-si cheltuielile cu 6%, respectiv 1%.

Sursa foto: azimo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea