Vacante

# restrictii vacanta # reintroducere restrictii #covid #destinatii de vacanta #vacanta

Te pregatesti de vacanta? Lista tarilor in care se reintroduc restrictii! Ce trebuie sa stii

Ne aflam in plin sezon estival. Daca multi credeau ca am scapat deja de pandemie, numarul de infectari creste accelerat de la o zi la alta in intreaga lume. Din aceasta cauza multe tari revin la restrictii.

 

Prin urmare, daca te pregatesti sa pleci in concediu in alta tara este important ca inainte sa te interesezi daca aici au fost impuse restrictii de calatorie sau de siguranta.

De exemplu, in unele tari, turistii trebuie sa poarte iar masca si sa respecte distantarea fizica in mijloacele de transport in comun, dar si in spatiile publice aglomerate. Alte tari cer la vama certificat verde, care sa ateste vaccinarea, trecerea prin boala sau rezultatul negativ al unui test.

Franta cere certificat verde si formular de localizare

Avand peste 200.000 de mii de cazuri noi de Covid, Franta a impus prezentarea certificatului verde la granita. Totodata, inaintea sosirii in tara, turistii trebuie sa completeze un formular de localizare. Totdata, in spatiile publice este recomandata purtarea mastii de protectie. 

Malta cere certificat verde si formular de localizare

Daca urmeaza sa pelci in Malta, vei fi obligat sa prezinti un certificat verde care sa ateste vaccinarea, trecerea prin boala sau un test Covid negativ. De asemenea, autoritatile malteze supun turistii unei testari selective la intrarea in tara.

Persoanele nevaccinate, care nu prezinta test negativ Covid, sunt obligate sa stea in carantina, preventiv, timp de 7 zile.  

Masca si distantarea sunt recomandate in toate spatiile aglomerate.

Grecia – masca de protectie, recomandata

Autoritatile recomanda purtarea mastii in spatiile publice, indiferent daca sunt sau nu aglomerate, si distantarea sociala. Momentan nu a fost reintrodus certificatul verde, insa nu este exclus ca masura sa fie reintrodusa pana la finalul verii.   

Italia si Spania – masca obligatorie in mijloacele de transport in comun

In Italia si Spania masca este obligatorie in in transportul public in comun.  

Cipru si Egipt – masca obligatorie in spatiile inchise

In Cipru si Egipt masca este obligatorie in mijloacele de transport in comun, dar si in spatiile inchise, indiferent de nivelul de aglomeratie.

Turcia – formular de localizare

In Turcia, singura masura luata pana in prezent de autoritati este impunerea completarii unui formular, de catre turisti, cu 72 de ore inainte de trecerea frontierei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea