Vacante

#asigurare medicala #siguranta #vacanta #apa

Tari in care ai cele mai mari sanse sa te imbolnavesti la stomac

Una dintre cele mai comune afectiuni ale turistilor o reprezinta diareea calatorului . Pe langa ea, durerile stomacale, constipatia si crampele sunt afectiuni familiare celor care au avut probleme cu apa locala.

Un raport al HPA (Health Protection Agency) a aratat ca principalele destinatii cu un nivel inalt de risc, in ceea ce priveste infectiile gastro-intestinale sunt: Africa, America Latina, Orientul Mijlociu si Asia, a precizat publicatia britanica Daily Mail.

Studiul mai arata ca tarile cu cele mai multe cazuri de imbolnaviri inregistrate sunt Egipt, India, Thailanda si Pakistan. Acelasi studiu arata ca jumatate dintre cele peste 24 de mii de cazuri confirmate de afectiuni, intre 2004 si 2008, au fost cauzate de salmonella.
 

Ce se poate face pentru a preveni afectiunile gastro-intestinale, in vacanta
 

Unele dintre cauzele imbolnavirilor pot fi restaurantele care nu indeplinesc normele de igiena. De asemenea, piscinele reprezinta si ele un factor de risc. Turistii sunt sfatuiti sa se spele des pe maini si sa foloseasca geluri si servetele dezinfectante.

De asemenea, turistilor li se recomanda sa fie prevazatori atunci cand consuma apa de la robinet, in functie de tara in care se afla. De exemplu, in Slovenia se poate consuma apa curenta fara probleme, deoarece in aceasta tara exista una dintre cele mai pure ape din Europa. In tari precum Turcia sau India, este recomandat sa se consume numai apa imbuteliata . Mancarea consumata de catre turisti trebuie sa fie foarte bine facuta, pentru a preveni imbolnavirea. Afla mai multe din articolul Cum sa eviti diareea calatorului.

Tine cont insa de faptul ca poti sa suferi de diareea calatorului, de constipatie si chiar de iritatii ale pielii pur si simplu din cauza apei locale, cu care organismul nu se acomodeaza decat dupa cateva saptamani. Ingerarea apei curente in unele cazuri nu poate fi evitata: dus, spalatul pe dinti , cuburi de gheata din bauturi, frunze de salata si legume spalate si nesterse etc.

Informatii utile si updatate gasesti pe site-ul Ministerului de Externe, in sectiunea Sfaturi de Calatorie. Consulta informatiile despre conditiile de calatorie, cele din ghidul de calatorie si alertele, pentru a sti ce masuri trebuie luate.

De asemenea, orice ghid turistic tiparit detine o sectiune dedicata sanatatii. Informeaza-te asupra masurilor de siguranta privind sanatatea, pentru destinatia pe care urmeaza sa o vizitezi si vei sti exact ce ai de facut.

Incheie o sanatate inainte sa pleci in calatorie. Aceasta te poate ajuta in cazul in care vei avea nevoie de asistenta medicala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea