Vacante

#praga #wenceslas square #targ de paste #piata de paste #paste 2009 #vielsalm #viena #oua paste

Targuri de Paste in Europa: Viena, Praga si Vielsalm

Bucurie a copiilor si prilej de cadouri pentru cei mari, targurile de Paste din Europa isi deschid portile incepand cu luna aprilie. Ca in fiecare an, pietele de Paste aduc expozanti de prin toata tara, care-si vand produsele realizate manual, obiectele de arta traditionala si nelipsitele oua de Paste.

Concertele si programele speciale, care se desfasoara cu ocazia acestor targuri, contribuie la de sarbatoare si atrag nu doar localnicii, dar si turistii, veniti sa-si cumpere suveniruri.

Iata in continuare 3 destinatii pentru targurile de Paste: Cehia, Austria si Belgia.

Targ de Paste in Praga

Praga se umple din nou cu turisti, in perioada sarbatorilor pascale, dupa ultimele sarbatori. Orasul se coloreaza in milioane de decoratiuni de Paste, iar targurile invita parintii, copiii si bunicii sa viziteze standurile si sa aleaga dintre numeroasele oferte ale primaverii.

Targurile de Paste deschise anual in Praga (velikonocní trhy) functioneaza pe tot parcursul saptamanii si invita vizitatorii sa incerce ouale pictate si decoratiunile de Paste. Intregul oras este impodobit cu simbolul Pastelui, nuielusele de mesteacan. Pentru copii se organizeaza evenimente si spectacole speciale precum mini zoo, concertele corale, dansurile folclorice sau teatrul de papusi. Poti incerca celebrele placinte cu spanac, painea de Paste cu miere (jidas) sau friptura de miel. Cele mai importante si mai mari targuri de Paste din Praga le gasesti in pietele si Old Town Square . Targurile functioneaza intre 28 martie si 19 aprilie 2009 , intre orele 9:00 si 19:00 - 20:00. Targurile de Paste din Praga au si standuri dedicate activitatii caritabile si unde lumea poate sa faca un gest frumos pentru cei mai putin norocosi.

Praga, Targ de Paste, OuIn timpul liber poti opta pentru o seara traditionala, cu mancare specifica si muzica, contra unui pret de 50 euro de persoana. Un loc superb din vecinatate este statiunea Karlovy Vary. Mai multe detalii despre atractiile orasului gasesti aici si aici.

O minivacanta in Praga, in perioada sarbatorilor pascale, costa 295 euro de persoana, conform agentiei Del Mar Travel . Pretul asigura transportul cu autocarul, cazarea cu mic dejun in hoteluri de 3 si 4 stele, ghidul si vizitele din program.

Targ de Paste in Viena

Cine isi petrece vacanta de Paste in Viena, are ocazia sa guste din multimea de dulciuri comercializate in aceasta perioada. Daca iti plac ciocolata si martipanul, atunci aceasta este destinatia cea mai potrivita.

Unul dintre cele mai frumoase targuri de Paste (Ostermaerkte) se deschide in fata Palatului Schonbrunn si aici se gasesc specialitati culinare, decoratii de sezon, produse de manufactura si obiecte de arta din intreaga Austrie. Celebra “vanatoare” de oua se desfasoara in Children’s Museum si este cunoscuta sub numele de “Easter egg hunt”.

Market Schonbrunn Palace este deschis intre 28 martie si 13 aprilie 2009, intre orele 10:00-19:00. Tot in Viena, un alt targ se deschide la Freyung, si functioneaza intre 27 martie si 13 aprilie 2009.

O vacanta de 5 zile in Viena costa de la 318 euro de persoana, conform agentiei MuraTTurism. Oferta include cazarea in hoteluri de 3 stele cu mic dejun, biletul de avion si transferul de la aeroport.

Targ de Paste in Vielsalm

VielsalmVielsalm este un orasel situat in provincia belgiana Luxembourg. Istoria regiunii coboara mult in timp, pana in neolitic si in vremea celtilor. Desi nu este nici pe departe una dintre zonele turistice foarte cunoscute, Vielsalm este o regiune pitoreasca, in care gasim un patrimoniu arhitectural deosebit: ferme medievale, catedrale, castele si case vechi.

Chateau de Commanster, datand din secolul al XVIII-lea, detine armuri si sculpturi de stejar valoroase si este o destinatie iubita de amatorii de bere. Aici se poate degusta o specialitate medievala, berea Cervoise de Commanster.

Targul de Paste de la Vielsalm se desfasoara in aprilie 2009, cu jocuri, workshop-uri de machiaj si desen, preparate de primavara si produse specifice sarbatorii de Paste. Daca vrei sa te cazezi in oras, trebuie sa stii ca preturile nu sunt printre cele mai mici. Pentru o camera la un hotel de 3 stele, se plateste de la 70 euro pe noapte.

Alte despre Paste gasesti in paste.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea