Vacante

Targu-Jiu se promoveaza turistic

Autoritatile din Targu-Jiu incep o campanie de promovare turistica a operelor lui Brancus, aflate in parcurile municipiului.

 

Campania trebuie sa inceapa la sfarsitul acestei luni, cu difuzarea unui spot TV in principalele orase ale Romaniei. Campania celebreaza cei 70 de ani de existenta pe care ii implineste anul acesta ansamblul sculptural Calea Eroilor, Poarta Sarutului , Aleea Scaunelor, Masa Tacerii si Coloana fara Sfarsit. Prin ansamblul de la Targu-Jiu, sculptorul comemora eroii gorjeni cazuti in primul razboi mondial .

 

Imaginea operelor lui Brancus poate fi folosita pentru prima data de catre autoritatile locale, dupa procesele cu o societate de gestionare comuna a drepturilor de autor, numita Visarta.

 

In afara de creatiile celebrului sculptor roman, turistii mai pot vizita in Targu Jiu obiective precum Biserica Sf. Apostoli, Biserica Sf. Voievozi, Muzeul Judetean, Muzeul de Arta , Biserica Catedrala, cunoscuta si ca Biserica Negustorilor sau Biserica Domneasca, construita intre 1749 si 1764. In Muzeul de Arta poti admira pictura de sevalet, sculptura, pictura religioasa, lucrari executate de artisti din spatiul romanesc.

 

In Targu Jiu turistii pot alege intre vilele, hotelurile si pensiunile din zona. O camera la o pensiune de 4 margarete costa in jur de 150 RON pe noapte, cu micul dejun inclus. Pentru 2 margarete, pretul ajunge la 95 lei de persoana. In ceea ce priveste hotelurile, pentru 3 stele pretul incepe de la 23 euro camera single si 35 euro pentru o dubla. La doua stele platesti intre 33 si 40 euro pe noapte.

 

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea