Vacante

#barcelona #destinatii vacante 2018 #vacante 2018

STUDIU Top 10 orase din intreaga lume pentru cea mai reusita vacanta in 2018

15.000 de oameni din 32 de orase au decis: Chicago este cea mai buna optiune in 2018 pentru o vacanta de vis!

Criteriile pe care le-a luat in considerare sondajul Time Out's City Life Index, realizat de catre Fundatia Tapestry Research si citat de .businessinsider.com, au fost: cultura, atitudinea prietenoasa, accesibilitatea, fericirea, conditiile de trai, hrana, bautura. De asemenea, „a identificat factorii cheie care ii determina pe locuitorii sa-si considere orasul interesant“- de la a lua masa in oras frecvent pana la a se simti mandri de locul din care provin, arata Business Insider.

 1. Chicago

Criteriile care au facut ca Chicago sa se situeze in topul clasamentului au fost: alimente si bauturi, fericire, cultura, preturi accesibile si mandria de oras. Singurul sau dezavantaj a fost siguranta, singura categorie la care a avut un scor slab.

2. Porto

Sursa foto: pixabay.com

In Porto, locuitorii sunt mandri de orasul lor, sunt „liberi sa fie ei insisi“. In plus,iesirile in oras sunt ieftine, suma medie cheltuita fiind de 37 de dolari.

3. New York

Sursa foto: pixaxaby.com

Orasul american are cea mai buna viata de noapte din lume si este pe locul al doilea pentru cultura, potrivit sondajului.New Yptk-ul este orasul pe care majoritatea oamenilor doreau sa il viziteze anul acesta - desi vizitatorii pot avea probleme in a ceea ce priveste socializarea, fsituandu-se printre „cele mai stresate orase“.

4. Melbourne

Orasul australian s-a plasat deasupra tuturor in ceea ce priveste fericirea, cu noua din zece locuitori spunand ca s-au simtit fericiti in ultimele 24 de ore. De asemenea, loferta de mancare si bautura este una dintre cele mai bune caracteristici ale orasului.

5. Londra

Sursa foto: pixabay.com

86% dintre locuitorii Londrei spun ca exista intotdeauna ceva de facut sau de vazut in oras, cei mai multi iesind in oras de opt ori intr-o luna. Londonezilor le este insa greu sa-si faca prieteni, se simt stresati si sa spun ca traiul in Londra este costisitor.

6. Madrid

Sursa foto: pixabay.com 

Fiind unul dintre cele mai bune orase pentru cultura, restaurantele din Madrid sunt de asemenea pline, deoarece locuitorii sai mananca in oras mai mult decat oamenii din majoritatea celorlalte orase.

7. Manchester

Sursa foto: pixabay.com

Locuitorii din Manchester pot fi mari consumatori de bauturi alcoolice, dar ei socializeaza si in jurul unei cesti de ceai – fiind primi care nu pot sa rezista 24 de ore fara o cuppa.
 

8. Lisabona

Locuitorii din Lisabona mananca foarte mult, petrec timp cu familiile si, totodata, spun ca le este usor sa-si faca prieteni si sa-si gaseasca iubirea. O noapte in oras te costa in medie 46 de dolari.

9. Barcelona

Locuitorii Barcelonei sunt mari iubitori de cultura, mergand la teatru, cinema, expozitii si concerte in medie de 71 de ori pe an – fiind al doilea dupa Mexico City (76 de ori pe an).

10. Philadelphia

Philadelphia este catalogat ca fiind cel mai accesibil oras, precum si unul dintre cele mai placute in care poti locui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea