Vacante

# femeile dorm mai mult #romania #concediu #studiu

STUDIU! 40% dintre femeile din Romania dorm mai mult dupa concediu

Potrivit unui studiu realizat recent 40% dintre femeile din Romania dorm mai mult dupa concediu in timp ce 24% nu se intorc la munca imediat dupa revenirea din concediu.

 

De cele mai multe ori, intoarcerea din vacanta este momentul in care incantarea si relaxarea traite timp de cateva zile sunt inlocuite cu lipsa de motivatie si tristete. Acestea din urma sunt resimtite de o parte dintre calatori atunci cand isi pregatesc bagajele pentru a reveni acasa, la locul de munca sau la scoala si chiar cateva zile dupa.

Mai mult somn si inca o zi libera, antidotul preferat de romance

Conform studiului realizat de motorului de cautare momondo.ro, pentru cei mai multi calatori revenirea la viata de zi cu zi dupa concediu vine cu o serie de nevoi suplimentare: dorm mai mult decat in mod obisnuit (28%), cauta noi destinatii si calatorii pentru urmatorul concediu (24%) si isi propun sa manance mai sanatos (23%).

Exista insa persoane pentru care prima zi de dupa vacanta este imposibila, motiv pentru care lipsesc de la birou sau de la scoala pe motiv ca s-au imbolnavit. Calatorii care au cel mai mult nevoie de inca o zi libera dupa ce au revenit din concediu sunt romanii si polonezii.

In cazul a aproximativ un sfert dintre romani (23%), prelungirea concediului cu inca o zi dupa ce au revenit acasa este un antidot la fel de bun ca planificarea unei noi calatorii (23%) si, totodata, preferat in locul preocuparii de a manca mai sanatos (20%). Asa cum o arata datele motorului de cautare pentru calatorii, mai mult femeile (24%) isi anunta colegii de la munca / scoala ca sunt bolnave in prima zi in care au revenit din concediu. Ele simt nevoia sa doarma mai mult decat o fac de obicei (40%) si, totodata, incep sa caute noi destinatii de calatorie (24%).

Romanii sunt mai putin predispusi la nostalgia post-vacanta decat polonezii si britanicii

Ultimele zile de vacanta, pentru mai multi calatori din intreaga lume, pot fi echivalentul ultimelor raze de soare de vara de dinaintea venirii toamnei. La nivel global, 48% dintre calatori au declarat ca au avut pana acum parte de sentimente de tristete, deprimare, melancolie dupa ce s-au intors din vacanta. Printre respondentii care simt cel mai puternic asta se numara polonezii (63%), fiind urmati de britanici (62%) si de columbieni (60%).

Pentru calatorii romanii, procentajul este asemanator cu media globala: aproximativ jumatate (49%) au declarat ca se simt deprimati dupa ce revin din vacanta, dintre care 54% sunt femei, in special cele cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani. Momente la fel de intense le sunt, totodata, familiare calatorilor din Canada, Coreea de Sud, Rusia.

La polul opus, cei care se simt mai putin intristati sau deprimati atunci cand li se incheie perioada de concediu sunt calatorii din tarile vestice si de nord, precum Olanda (31%), Danemarca (34%), Germania (35%), Austria (36%).

Italia, Franta si Grecia, destinatiile cu cele mai ieftine zboruri la final de 2018

Daca revenirea din vacanta este dificila si pentru tine, poti cauta inca de acum o destinatie pentru urmatoarea vacanta. Iata care sunt cele mai ieftine destinatii internationale, potrivit motorului gratuit de cautare.

Capitala-reper in lumea modei, Milano, este prima in topul destinatiilor populare cu cele mai mici costuri de zbor. Chiar daca saptamana evenimentelor dedicate industriei fashion s-a incheiat, orasul din nordul Italiei are multe alte comori sa-ti ofere, printre care si un zbor dus-intors cu un cost mediu de 37 de euro.

A doua destinatie europeana pentru care platesti, in medie, 44 de euro pentru un zbor la final de 2018 este orasul-port din sudul Frantei, Marsilia. Nu incape indoiala ca aici vei putea trage soarele de maneca mai mult, in timp ce vizitezi orasul la pas sau de pe o barca.

Capitala Greciei este a treia cea mai ieftina si, totodata, fascinanta optiune de calatorie in aceasta perioada. Un zbor catre Atena costa aproximativ cat cel spre Marsilia si te duce la doi pasi de tine, unde te asteapta nenumarate bijuterii istorice, arhitecturale si gastronomice locale. Costuri asemanatoare de zbor (46 de euro) poti lua, de asemenea, in calcul daca vrei sa descoperi sau sa revii la Berlin, capitala care iti prezinta o paleta intreaga de stiluri urbane moderne si vechi, care o mentine in inimile mai multor calatori.

Daca vrei sa prelungesti vara pe coasta Mediteranei si sa vizitezi mai degraba un oras mai putin aglomerat decat o capitala, Paphos este o varianta care te va intampina cu deschiderea sa geografica, arheologica si culturala. Un zbor catre acest oras din Cipru costa, in medie, 50 de euro acum, la final de an.

Urmatoarea destinatie catre care poti ajunge platind, in medie, 51 de euro pentru un zbor dus-intors este Bruxelles, capitala belgiana in care te poti acomoda cu usurinta datorita multiculturalismului pe care il vei sesiza la fiecare colt de strada, fie vizual, fie auditiv, fie ambele.

Top 10 este continuat de patru orase italiene, dar care te vor duce catre destinatii cu prea putine asemanari intre ele. Palermo, Treviso (la aproximativ 31 de km de Venetia), Bologna si Roma te pot purta intr-un tur al Italiei care are multe sanse sa iti raspunda la intrebari despre care sunt ingredientele unei vieti relaxante, pe gustul tau. Indiferent de destinatia pe care o alegi dintre cele patru, costurile de zbor sunt cuprinse, in medie, intre 51 si 55 de euro pana la final de 2018.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea